La data de 4 iulie, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, în urma activităţilor specifice desfăşurate şi a unei percheziţii domiciliare, au depistat un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Mărăcineni, bănuit de furt şi tâlhărie.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că pe 14 iunie, bănuitul ar fi profitat de faptul că persoana vătămată se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi ar fi sustras un telefon mobil din geanta acesteia, iar totodată, prin smulgere, ar fi sustras şi o bijuterie pe care aceasta o purta la mână.

În urma unei percheziţii efectuate de poliţişti la domiciliul celui în cauză, au fost identificate şi ridicate bunuri cu semnalmentele celor reclamate ca fiind sustrase, valoarea prejudiciului fiind estimată la peste 700 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat şi predat persoanei vătămate, o femeie de 34 de ani, din Zoreşti.

În urma probatoriului administrat în cauză de poliţişti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, bărbatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore.

De asemenea, fiind prezentat în faţa magistraţilor din cadrul Judecătoriei Buzău, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi tâlhărie.

A fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bănuitului.

Femeia, beată criță la momentul tâlhăriei, și-a dat seama târziu cine a deposedat-o de bunuri. Păgubita, venită în țară de puțin timp pentru a-și înnoi cartea de identitate, chefuise bine cu tâlharul într-un bar de la ieșire din Buzău spre Mărăcineni, apoi au mers pe malul râului Buzău unde bărbatul, de etnie romă, i-ar fi făcut avansuri sexuale. Cum femeia nu a fost de acord și văzând că abia se mai putea ține pe picioare, individul a deposedat-o de bunuri și dus a fost.

Individul este recidivist. El a fost eliberat anul trecut din închisoare unde a ajuns tot pentru tâlhărie.

DISTRIBUIȚI
loading...