27 de ani
de presa libera
Luni, Septembrie 25, 2017 00:04 AM
toamna buzoiana

Educatie

A plouat cu medii de 10 la Evaluarea Națională de la Buzău

de Cristian Ionescu
Educatie  |
26.06.2017, 12:24
5564

        Rezultate impresionante la Evaluarea Națională de la Buzău. Nu mai puțin de 24 de absolvenți de gimnaziu, din județ, au obținut media 10, fiind punctați cu notă maximă la ambele probe ale examenului. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt elevi ai Colegiului „B. P. Hasdeu”, respectiv 9.

          De asemenea, anul acesta numărul mediilor peste 9 au fost, la Buzău, 523.

         „Ne așteptam la multe rezultate bune, ținând cont că și profesorii buzoieni care au evaluat lucrările din alte județe au dat multe note mari. Asta înseamnă că și subiectele au fost accesibile și vom avea parte de ruzultate bune în toată țara”, a declarat inspectorul școlar general al IȘJ Buzău, Florina Stoian.

          La nivelul întregului județ, au fost prezenți la examenul de Evaluare Națională 3076 de elevi.  

Comentarii

Plăuă cu 10... (26 Jun, 14:57)
Petrosan

La bac să vedeți ce o să curgă cu 10, după instructajul pe care l-am primit ca supraveghetor duminică, din partea unor reprezentate a ISJ și a unor directori de licee bune din tărgul Buzăului. Cred că să fie cel puțin 30 de medii de 10 la bac și toate pe merit. Ha! Ha! Ha!

Raspunde
Medii de 10 (27 Jun, 14:47)
Albinuța

În ultima perioadă în România plouă cu promisiuni psd-iste și cu medii de 10. Cum nu au acoperire în realitatea economică promisiunile psd-iste, tot așa nu au acoperire aceste medii de 10!

Raspunde
note (29 Jun, 09:50)
prof

La corectura sunt chemate persoane care habar n-au sa acorde un punctaj....cu barem cu tot! Sunt asa mari diferențele dintre note încât ar trebui din oficiu sa se autosesizeze si să nu mai participe.Sunt prea multi intrati in învățământ cu facultăți la mana doua,licee industriale si cu corigente in liceu.Mai mult sunt su incurajati să predea " săracii"...sa-i acceptam si pe ei.Legea 253 cea mai distructivă pt învățământ Cine nu are de muncă...hai la predat!

Raspunde
evaluare (30 Jun, 23:45)
parinte

Sunt de acord cu domnul sau doamna de mai sus.Sunt un parinte foarte nemultumit.cum isi petrec comisiile de evaluare timpul dormid?un copil daca face o contestatie nu o face degeaba ci pentru ca simte ca a fost defavorizat.Si in cazul asta hai sa mai scadem punctaj ca ne este sila sa corectam lucrarea din nou.Rusine.Beneficiati de fatul ca dumneavoastra sunteti acolo ,nu va cunoastem si noi ca parinti stam cu mainile legate si nu putem face nimic.este corect sa vedem lucrarea innainte de a ne inscrie.Atunci vedem daca intradevar a meritat nota sau nu.Este posibil ca la evaluare la mate. sa iei nota 3.65 si la contestatie sa iei 10.eu nu cred.Iar altulcare ia nota mare prima data la contestatie ii mai taie ca e prea mare.Unde este rautate..Copilul sufera ca este nedreptatit.Poate se trage un semnal de alarma

Raspunde
evaluare (01 Jul, 17:43)
comentariu

ce i cu pile in psd vor ajunge in licee bune iar cei corecti nu vor putea intra la liceu . se vede asta pe fata dar nimeni nu ia nici o masura pentru ca asta e sistemul , o sa vedeti peste citiva ani ce se va alege de tara noasta datorita psd istilor hoti si nesimtiti si mai presus de orice mincinosi.

Raspunde
de toate (02 Jul, 16:43)
amic

Parintii pot face sesizari insistente la minister atunci când un prof jignește, atenție:un copil educat, civilizat,majoritatea se teme de răzbunarea acelui individ care-si spune prof.Nu vorbesc despre copiii fără bun simt care sunt nepăsători si impertinenti.Dar cum învățământul a ajuns o mizerie, dragi părinți,si acceptati compromisuri ale directorilor de scoli care-si bagă si ei pile, rude , vecini, nu se va schimba nimic

Raspunde

Stiri Agerpres

Judo: Trei medalii de aur pentru români, la Openul European de la Belgrad
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:56 PM

Sportivii români Alexandra Pop (cat. 48 kg), Marcel Cercea (cat. 73 kg) și Vlăduț Simionescu (cat. +100 kg) au cucerit medaliile de aur la Openul European de judo de la Belgrad, desfășurat în acest weekend.

Dragnea, întrebat dacă Shhaideh ar trebui să demisioneze: Situația va fi discutată în BPN al PSD, o să spun mâine
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:31 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, șeful Camerei Deputaților, a declarat că situația vicepremierului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, va fi discutată în cadrul Biroului Permanent Național al social-democraților de luni, refuzând să spună dacă aceasta ar trebui, sau nu, să-și dea demisia din Guvern.

Kurzii din Irak ignoră amenințările Bagdadului și vor organiza luni referendumul de independență
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:19 PM

Kurzii irakieni vor organiza luni referendumul de independență "oricare ar fi riscul și prețul" și în ciuda amenințărilor cu represalii din partea guvernului irakian și a țărilor vecine, transmite AFP.

Box: România încheie Europenele de juniori cu trei medalii de bronz
Duminica, Septembrie 24, 2017 23:01 PM

România a încheiat Campionatele Europene de box pentru juniori de la Albena (Bulgaria) cu un bilanț de trei medalii de bronz, după ce pugiliștii care au urcat duminică în ring au pierdut meciurile susținute în semifinale.

Dragnea: Acțiunea DNA în dosarul "Belina" este un atac violent la adresa Guvernului și are ca miză distrugerea PSD
Duminica, Septembrie 24, 2017 22:48 PM

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, duminică seara, că acțiunea procurorilor DNA în dosarul "Belina" i se pare "un atac violent la Guvern", care are ca miză "distrugerea PSD".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 Sep, 18:28 Ce bine ar fi
Calicul a comentat pentru articolul Investiţie de 60.000 lei pentru cei 125 de elevi de la clasele de step-by-step din Şcoala „Vasile Cristoforeanu”:
Ce bine ar fi dacă în loc să ne luăm la mișto sau să subestimăm o realizare, am încerca să găsim soluții pentru experiențe asemănătoare. Conflictele politice ne-a dezumnizat. În patru țări din occident-unde am intrat masiv, ca timp și calcule, în școli(Franța, Germania, Finlanda, Marea Britanie)-este o preocupare incomparabilă față de noi pentru viața cotidiană a elevilor și profesorilor. Nici elevii și nici profesorii nu duc grija mâncării și a zilei de mâine. De regulă toate școliel încep programul DIMINEAȚA, au pauză de masă, și-și termină ziua de școală după ora 15 sau 16. La fel și profesorii. TOȚI ÎNVAȚĂ, STUDIAZĂ, LUCREAZĂ, ETC. LA ȘCOALĂ . După program fiecare își vede de grijile lui. Nu se dau teme pentru acasă, nu se cară ghizdanele cu cărți, la clasele mici, de exemplu în M. Britanie, se face evaluare zilnică și se trimite părinților acasă. În școlile în care selecția copiilor se face printr-o evaluare inițială științifică, cam la vârsta de 3 ani, în primii ani de la vârsta de 5 ani împliniți, pentru 9(nouă) copii e un învățător. Clasa are 18 elevi doi învățători activi cu grupe de 9 elevi și un învățător evaluator.Sunt așa numitele școli de elită. Elevii intră la trei ani și ies la terminarea liceului. Evaluarea școlii se face în funcție de admiterea la primele trei universități din top 500.NU EXISTĂ NOTE CA LA NOI ȘI NICI CORIGENȚI SAU REPETENȚI AICI. Noi când vom acea complexe școlare de elită și școli în care nici elevii, profesorii și nici părinții să nu ducă grija hranei.
24 Sep, 18:04 În Cardiff
ionescu o. a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
În Cardiff șoferul face încasările, la Buzău nu se poate?Ca în exemplul pixelului comunitar/... Doar ai noștii sunt mai deștepți. Nu-mi convine că am cumpărat de la olandezi căci ei se opun ca să intrăm în Spațiul Schengen, dar nu ezită să ne ia banii.
24 Sep, 16:15 Educatie
Maria a comentat pentru articolul O bibliotecă de lucrări de medicină, donată de profesorul Ovidiu Ionescu buzoiencei care a intrat, anul acesta, prima la Medicină:
Felicitari domnule profesor Ionescu! Nu ne surprinde gestul dumneavoastra! Intotdeauna ati promovat principii ale unui invatamant de calitate,v- ati remarcat in invatamantul buzoian ca un dascal si inspector scolar de la care unii dintre noi trebuie sa primeasca lectii. Sunt surprinsa ca pentru acest articol nu exista comentarii! Avem in fata doua generatii care fac cinste invatamantului buzoian! Felicitari! Ne mandrim si sper ca pe viitor colegii nostri sa promoveze astfel de modele si sa evite comentariile denigratoare la adresa invatamantului buzoian!
Google PageRank Checker