Fostul prefect al județului Buzău din perioada 2007-2009 s-a stins din viață, vineri, la vârsta de 61 de ani, la Spitalul Universitar București, unde fusese transferat de la Buzău pentru a fi tratat după un accident vascular cerebral suferit în noaptea de Revelion.

Anunțul a fost făcut vineri seară de notarul public Rica Filip pe pagina sa de Facebook: „Dragii mei. Mi-a mai plecat un prieten, un om care mi-a fost drag. Un om bun, modest, cu bun simț, cu umor și care avea un mare defect: credea în oameni. BALABAN GABRIEL ALEXANDRU. A fost un bun inginer, a fost prefect al Buzăului, a fost director al Direcției Agricole Buzău. Drum bun, Gabi!”. Imediat au început să curgă mesaje de condoleanțe din partea celor care l-au cunoscut sau au auzit de inginerul Gabriel Balaban.

Gabriel Balaban fost numit prefect al județului Buzău în septembrie 2007 şi a preluat funcţia de la Cristinel Bîgiu, numit atunci președinte al A.N.R.S.C. În 2009, odată cu începutul guvernării PDL-PSD, funcţia sa a fost preluată de Valeriu Ungureanu şi, ulterior, după retragerea social-democraților din coaliție, de Paul Beganu. De profesie ingi­ner mecanic, înainte de a fi prefect, Balaban a condus Direcţia Agricolă Buzău.

În 2012, după alegerile locale, Gabriel Balaban a devenit inspector guvernamental al judeţului pe probleme de agricultură. Anterior activase in judetul Mehedinti, tot pe probleme de agricultură. Un an mai târziu, printr-o simplă semnătură, premierul Ponta a demis din funcţie 59 inspectori guvernamentali din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), în baza ordonanţei privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, din zece ministere, inclusiv SGG, aceştia primind
preaviz de 30 zile. Printre aceștia s-au numărat și doi buzoieni: Gabriel Balaban, fost prefect al judeţului Buzău în Guvernul Tăriceanu, și Lili Iacob, fost subprefect al judeţului Buzău în același guvern.

În 2015, fostul prefect al județului Buzău Alexandru Balaban a fost reinstalat în funcția de inspector guvernamental din care a fost eliberat în anul 2013, după ce a câștigat în instanță procesul intentat Secretariatului General al Guvernului.

Trupul neînsuflețit al lui Gabriel Balaban a fost depus sâmbătă la capela Bisericii „Sfântul Ștefan” de pa strada Frăsinet (Micro III), iar înmormântarea are loc duminică, la Cimitirul „Sfânta Vineri” din apropierea Fabricii de Bere.

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Omul acesta a dus o viata normala cand era prefect, il vedeam la rand la paine, il vedeam in piata, nu am mai vazut un alt inalt functionar care sa faca asta; daca nu-i stiam sotia care fusese colega de generala cu sotul meu as fi crezut ca este cineva care seamana izbitor cu Domnul Prefect. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Comments are closed.