Fostul prefect al judeţului Buzău Gabriel Balaban s-a stins din viaţă, vineri, la vârsta de 61 de ani, la Spitalul Universitar Bucureşti, unde fusese transferat de la Buzău pentru a fi tratat după un accident vascular cerebral suferit în noaptea de Revelion.

Trupul neînsufleţit al lui Gabriel Balaban a fost depus sâmbătă la capela Bisericii „Sfântul Ştefan” de pe strada Frăsinet (Micro III), iar înmormântarea a avut loc duminică, la Cimitirul „Sfânta Vineri” din apropierea Fabricii de Bere.

Gabriel Balaban a fost prefect al Buzăului în perioada 2007-2009. A fost numit în septembrie 2007, când a preluat funcţia de la Cristinel Bîgiu, numit atunci preşedinte al A.N.R.S.C. În 2009, odată cu începutul guvernării PDL-PSD, funcţia sa a fost preluată de Valeriu Ungureanu şi, ulterior, după retragerea social-democraţilor din coaliţie, de Paul Beganu. De profesie inginer mecanic, înainte de a fi prefect, Balaban a condus Direcţia Agricolă Buzău.

În 2012, după alegerile locale, Gabriel Balaban a devenit inspector guvernamental al judeţului pe probleme de agricultură. Anterior activase in judetul Mehedinti, tot pe probleme de agricultură. Un an mai târziu, printr-o simplă sem­nătură, premierul Ponta a demis din funcţie 59 inspectori

guvernamentali din cadrul Se­cretariatului General al Guvernului (SGG), în baza ordonanţei privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numărul de angajaţi, din zece ministere, inclusiv SGG, aceştia primind preaviz de 30 zile. Printre aceştia

s-au numărat şi doi buzoieni: Gabriel Balaban, fost prefect al judeţului Buzău în Guvernul Tăriceanu, şi Lili Iacob, fost subprefect al judeţului Buzău în acelaşi guvern.

În 2015, fostul prefect al judeţului Buzău Alexandru Balaban a fost reinstalat în funcţia de inspector guvernamental din care a fost eliberat în anul 2013, după ce a câştigat în instanţă procesul intentat Secretariatului General al Guvernului.

DISTRIBUIȚI
loading...