Peste o mie de buzoieni s-au aflat, vineri după-amiază, în Piața Dacia, pentru a participa la aprinderea iluminatului festiv și la inaugurarea Târgului de Crăciun.

La ora 17,00, după intonarea imnului de stat de către corul Lira, primarul Constantin Toma a susținut o alocuțiune în care a vorbit despre importanța unirii și despre necesitatea comuniunii dintre buzoieni pentru dezvoltarea orașului. A urmat momentul cel mai așteptat de buzoieni, aprinderea iluminatului festiv, care i-a avut drept protagoniști pe câțiva copii aleși de primar pentru a apăsa butonul de alimentare a instalațiilor nocturne.

Tot vineri seara s-a deschis și patinoarul mobil, care va rămâne în funcțiune până pe 1 februarie 2018, accesul pe gheață fiind gratuit, iar tariful de închiriere a patinelor de 10 lei.

Distracția va continua în fiecare zi, până la Crăciun, buzoienii având posibilitatea de a-și face cumpărăturile de sărbători de la târgul de Crăciun inaugurat tot în această seară.

La concertul inaugural de astă-seară au urcat pe scenă Drăgăicuțele din Berca, Fanfara Diviziei 2 Infanterie „Getica”, Corul Lira, Mariana Morcan și Taraful (Cluj), Ilie Caraș (Cernăuți), Traian și Dan Popescu (Muntenia),  Lazar Novak (Banatul Sârbesc), Ansamblul Ștefan Vodă (Republica Moldova) și Randi.

DISTRIBUIȚI
loading...