Maternitatea Buzău a dat în folosință acvariul pentru nou-născuți la care se lucrează din luna decembrie a anului trecut. Este vorba despre o încăpere cu pereți din sticlă unde  de o parte se vor afla nou-născuții, iar tăticii  vor fi de cealaltă parte. „Aceste acvarii constau în pereți de sticlă, în partea cealaltă este mămica cu nou-născutul, iar tatăl sau aparținătorii care vor să vină își vor vedea copilul în condiții de siguranță, fără a mai intra în secție”, a spus managerul Spitalului Jude­țean Buzău, Claudiu Damian.

Acvariul pentru nou-născuți este soluția cea mai bună identificată și pusă în aplicare de conducerea Spitalului Județean Buzău pentru eliminarea riscului îmbolnăvirii bebelușilor, cu atât mai mult cu cât suntem în plină epidemie de gripă. Astfel, aparținătorii vor putea vedea bebelușii pe durata internării, însă nu îi vor putea atinge, eliminând astfel introducerea bacteriilor în spațiile din Maternitate.

Spațiul este nu numai sigur, ci și foarte primitor. Asociația buzoiană „Alege să fii bun” a reușit să ofere o  imagine plăcută Acvariului de la Neonatologie, cu un desen, pentru că un desen pe un perete alb poate să aducă zâmbete și să transmită o stare de bine de siguranță.

„Ne bucurăm că am putut schimba imaginea Acvariului de la Neonatologie al Maternității Județene Buzău… pentru <Un zâmbet de copil>!!!”, au transmis reprezentanții organizației umanitare buzoiene pe pa­gina de socializare.

„Primul acvariu va fi pus la nivelul Neonatologiei”, spunea în decembrie anul trecut managerul Spitalului Județean Buzău,  Claudiu Damian, pentru ca, după această încăpere de sticlă pentru vizitare montată în Secția de Neonatologie, conducerea Spitalului Județean Buzău să ia în calcul prezența unor astfel de acvarii pe toate secțiile cu risc crescut de infecții.

DISTRIBUIȚI
loading...