27 de ani
de presa libera
Vineri, Iulie 28, 2017 11:45 AM

Educatie

A doua oară cu noroc pentru cele patru directoare buzoiene de şcoli care au picat concursul în guvernarea trecută

de Cristian IONESCU
Educatie  |
18.07.2017, 00:00
1954

   După emoţiile absolvenţilor la repartizarea în licee şi Bacalaureat, ieri a venit rândul directorilor şi directorilor adjuncţi ai şcolilor din Buzău să intre în focurile examenelor.

   Pentru că anul trecut, în timpul guvernării Cioloş, mai mulţi directori buzoieni aflaţi în funcţie au picat concursul (organizat pentru prima dată în ultimii opt ani), fie la proba scrisă, fie la proba CV-ului, actuala guvernare a decis organizarea unui nou concurs pentru a se putea ocupa şi funcţiile de conducere rămase libere în şcoli şi preluate de interimari. Coincidenţa face ca toţi cei patru directori buzoieni ai unor şcoli din municipiu care au picat în 2016 proba scrisă a concursului să se afle acum, după testarea de ieri, printre promovaţi.

   Este vorba despre Monica Gheorghe – Şcoala nr. 1 „Aviator Mircea Bădulescu”, Elena Gheorghe – Şcoala nr. 15 „Emil Palade”, Elena Veleanu – Şcoala nr. 6 „Grigore Baştan”, Angelica Ioniţă – Şcoala nr. 8 „Nicu Constantinescu”. A doua oară este cu noroc, se pare.

Alţii au adoptat metoda „fişa de opţiuni“

    Alţi candidaţi care şi-au propus să îşi mai încerce încă o dată norocul, după ce anul trecut au picat una din probe, au adoptat o altă strategie. Inspiraţi, probabil, de proprii elevi care, vara aceasta, au completat fişele de opţiuni, trecând în ordine descrescătoare liceele la care ar vrea să intre, câţiva candidaţi la funcţia de director de şcoală le-au urmat exemplul. Mai exact, o parte dintre concurenţi au candidat pe mai multe posturi de director la diferite şcoli sau pe ambele funcţii de conducere din aceeaşi şcoală (director şi director adjunct). Printre ei se regăsesc Popescu Geanina Lalu (Şcoala „V. Cristoforeanu” Rm. Sărat), Florentina Lazăr (Şcoala Gălbinaşi), Cristina Oancea (CSEI Rm. Sărat), Maria Anton (Şcoala Merei) etc.

   La concursul de ieri, de la Buzău, au participat 90 de candidaţi, care au concurat pe cele 116 posturi de director şi director adjunct. Dintre aceştia 13 au picat proba scrisă, obţinând un punctaj mai mic de 35 de puncte. Urmează probele de evaluare a curriculumului vitae şi de interviu, care se vor desfăşura în perioada 19-31 iulie.

Comentarii

Felicitari (18 Jul, 07:37)
Daniela

Visul unei nopti de vara…destramat! Daca pentru cei mai multi proba scrisa a fost cu noroc, pentru domnul Goidescu,candidatul nostru pentru functia de director de la Liceul Berca, s-a dovedit din nou ca este o nuca prea tare. Inteleg ca s-ar putea face o contestatie cum ca subiectele au fost grele, neclare, etc., ca variantele corecte de raspuns au fost ambigue, ceva de genu’. Asta asa ca sa ne mai amagim o zi-doua. Pacat, mare pacat! Dar pana la urma nu-i un capat de tara ca nu mai este director. Durerea mare este ca ne-am zbatut atata, ne-am pus in cap ISj, am invrajbit colegii din scoala, am irosit si timp si nervi si ne-am ales cu …praful de pe toba. Atat poate, atat duce. Si cum niciun necaz nu vine niciodata singur, in cursa noi nu mai avem un om de-al nostru. Au ramas doua profesoare care au au fost numite directoare anul trecut prin jocurile facute de Marcu si Dinu si acum practic una din ele va fi directoare cu concurs. Asa ne trebuie, scumpi colegi, pentru ca mai aveam si noi variante, dar nu a fost de acord domnul primar ca sa ramana ore la tehnic.Sa-i fie rusine!

Raspunde
concurs (18 Jul, 12:50)
colegul

sa-ti fie rusine,mai colegule.tu de ce n-ai fost la concurs? atat poate,atat duce...expresia ta de cand erai director,limbajul te da de gol.nu calci pe urmele omului in veci de veci,amin.nu mergi la concurs de frica,nu ai mers nici anu trecut dar stii sa dai din cioc,e lasa ca de la toamna iti piere piuitul,vom face multe dezvaluiri despre personalitatea ta....dl doidescu mai avea nevoie de un singur punct sa promoveze,ca si in toamna.ma intreb,coincidenta sau nu? bine ca sunt altii mai dastepti care nufac diferenta dintre subiect si predicat intr-o propozitie.si ca sa vezi ca n_a fost lucru curat,unii stiau rezultatele concursului inaintea afisarii cu doua ore.umblati cu prostii.cine ti-a spus tie mai ca dl goidescu n-a facut punctajul necesar inca de la 12 cand rezultatele au fost afisate abia la 14,30?//voi sinteti aia corectii,ododooo.voua sa va fie rusine...hai,acuma nu mai razi de dobrita ca a luat titularizare cu 8,80? hai razi oleaca.voi astia care ati intrat in invatamant prin repartitie pe vremea lui ceasca nu ati lua astazi niciunul un examen de titularizare,sunteti in urma cu multe.si mai radeti de astia tinerii.ei lasa ca astia,fraieri cum sint,o sa va scoata la pensie.iti repet,ia gura de pe goidescu ca daca era ceva de capu dumitale te prezentai la concurs,dar se stie ca nu o poti.de cate ori ai fost in functie ai fost cu delegatie,asa ca ciocu mic si joc de glezna.mai bine roaga-te sa se faca si clasa de profesionala ca sa se ajunga orele la disciplina matale,ca e groasa daca se ajunge la dosare,colegu

Raspunde
Coruptia ucide sperante (18 Jul, 12:56)
Lorena

La finalul celor 5 ani cu delegatie ,candidata de la Stilpu mai vrea un mandat (cu concurs).Daca as fi membru al comisiei ,as intreba-o de ce vrea aceasta functie,ce mai doreste sa demonstreze dupa ce a ridicat invatamantul local in cele mai inalte sfere ale coruptiei si mediocritatii?!Fie a facut o fixatie pentru aceasta functie (30 ani +5,5 +6 luni in FAMILIE !!!!!!!!!) ,fie avem motive sa tinem "cheile" scolii,fie nu ne gasim locul in cancelarie , printre colegi si atunci preferam sa ne inchidem in cabinet cu secretara pentru ca vorbim aceeasi limba,avem secrete ...

Raspunde
din scoli (18 Jul, 13:41)
pericolele

Corupția ucide, prostia ucide.Cum e posibil dragi colegi să fii director ani buni,să fii tare-n gură pe la consilii si sa nu fii in stare sa iei un concurs care presupune sa stii ce)ai aplicat la scoală! Stati acasă si recunoașteti in fata colegilor ca sunteti prosti.

Raspunde
Concursul de directori (18 Jul, 14:32)
Aurelia

Sper să nu uite unii candidați de ajutorul primit de la noi, supraveghetorii și să fie darnici la pungă în zilele următoare!

Raspunde
directori (18 Jul, 14:58)
expert

Bravo,Simo!Ai aratat ca poti!Sa vada cate ai facut pentru scoala aia,eu am fost cu cativa ani in urma acolo si m ai razbunat.Stiu ei ,stii tu,sa si vada lungul nasului,de una singura ai demonstrat ca sunt prosti si razbunatori

Raspunde
Concurs din nou (18 Jul, 15:01)
Aurelia

Jumătate dintre voi, picați iar, dacă nu vă lăsam sa comunicați subtil între voi. Așa că coicul mic!

Raspunde
esamen (18 Jul, 17:08)
Director Sarulesti

Au zis multi ca sunt pila doanei Plcau u si iau examenul dar am invatat nu cum sa zis.Dar asa sunt oamenii s se razbune.

Raspunde
dir (18 Jul, 19:37)
real

Am fost participant si subiectele au fost mai mult decât ușoare pentru un cadru did care a fost director.Pentru restul a fost greut...trebuia sa fi stiut practic niste legi.In rest nimic mai mult.Cei care au picat si au avut cândva f de dir ...nu-mi explic: AUMANCAT BANII STATULUI SI SUNT EXAGERAT DE PROSTI, ILOGICI, SOMERI. RUSINE! RUȘINE

Raspunde
da (19 Jul, 08:20)
gramatica

AU MANCAT -ASA SE SCRIE.

Raspunde
ironic (19 Jul, 12:50)
altul

Asa se scrie si doua puncte.Esti unul dintre ei?Te simti?E un lucru bun,sa recunosti ca esti prost.Restul e prea complicat ptr tine sa intelegi tastatura unui computer.

Raspunde
me (19 Jul, 13:01)
tot

Esti usor de identificat ,nu sunt multi dintre cei care au fost directori si au picat....

Raspunde
Directori (19 Jul, 21:34)
Robert

Nu a-ți scris corect, Florentina Lazăr Sc Gimn Grebãnu

Raspunde
Directorel (19 Jul, 21:52)
Dorel

Da cum să nu îi pupi când vezi unii din candidații de la Sc Grebănu, mai exact o d-na învãțãtoare, Pruteanu Mariana, care vine îmbrăcată indecent pentru vârsta pe care o are și si e râvnitã de câțiva mustãcioși...,un învățător, Lazăr Niculae care habar nu are pe ce lume trãiește, a mai fost director, și a ținut toaletele copiilor închise 2 luni, octombrie și noiembrie pt ca nu a știut management să între pe seap să rezolve problema, ,,mare caracter,, mai avem pe fosta dir Lazăr Florentina care nu a făcut nimic nici în școală nici pe lângă ea, oamenii de serviciu nici nu știau care e fișa postului, era o debandadă totală, și nu în ultimul rând pe înv Gina Iordache, care a luat multe măsuri bune în puținul timp în care a fost dir,singura care s-a achitat cu brio de sarcinile postului și care merită să mai continue ce a început, chiar dacă uneori mai e cu nasul pe sus.

Raspunde
Director (22 Jul, 14:51)
Sile

Da oricum se știa cine trebuie să ia concursul, dar e păcat ca se vor distruge niște școli,vor pleca la oraș copii, spre exemplu Grebănu, ,,au luat,, concursul două persoane care nu se suporta una cu cealaltă, una e cu PNL alta cu PSD, să vezi circ .

Raspunde
Scoli (22 Jul, 18:05)
Directori

Credeam ca directorii de scoli trebuie sa fie cu scoala: elevi, parinti si comunitate. Nu cu PNL sau PSD. Mai exista PNL?!

Raspunde
le directeure (22 Jul, 18:21)
je

Cei cu punctajul mai mare vor fi directori

Raspunde
Directori (23 Jul, 11:44)
Sile

Cum să nu existe PNL, însuși inspectoarea generală e pusă de PNL cică a luat ,,concursul,, și la cât de mari sunt salariile de director 5000 Ron net cel puțin, bani pe care mulți nu îi merită ar trebui să meargă bine școlile dar ce să meargă când vine directoare o fosta care nu o interesează de școală pt ca nu e de acolo, o adjuncta care e PNL-istã și care sta numa prin tribunale cu procese de executare silită, vine în fuste mini la vârsta pe care o are, stã tot timpul pe laptop la ore cicã se informeazã face trei lulele pe zi și copii mulțumiți cã ei nu știu cât ar trebui ei sã facã și sã învețe, a fost sancționată cu ceva ani în urma de CA-ul școlii dar dir de atunci care a luat acum concursul nu a știut cum să facă motivarea faptei și ISJ-ul a anulat tot, repet fapta a existat doar ca nu s-a descris așa cum cere legea, și acum amândouă să conducă școala Grebănu, cum credeți ca va fi?, It will rain with accusations and no one will not do anything for school, sin.

Raspunde
Sila (23 Jul, 20:23)
Mila

In multe scoli directorii sunt rupti de realitatea scolii. Dau sfaturi, cer de la profesori ce ei au uitat demult sa faca, cearta angajatii mai rau ca pe copii, deh, finantarea e per elev, nu per angajat, exces de putere. Dar tonul rastit pare ca se transmite pe linie ierarhica de la unii mai mari din inspectorat care tot asa tipa la angajati si cer chestouni imposibile. Peste tot unii sunt in gratii, altii isi fac treaba. Sa avem sanatate si rabdare.

Raspunde
Noi (24 Jul, 07:49)
Directori

Cei admisi vor fi directori. Sa aiba succes si sa fie manageri buni. Sa tina cont de toate aspectele scolii. Sa nu ne fie rusine nicicand ca suntem profesori.

Raspunde
Directori (24 Jul, 10:26)
SUCCES

Felicitari celui care a postat sub denumirea de Noi- Asa e , toti cei care au iesit directori trebuie sa se gandeasca la cum sa o faca mai bine, cum sa fie alaturi de oameni, cum sa faca bisericutele sa dispara.Va doresc putere de munca si sa se uite toate cele rele si sa fie numai bine intr toti! Functia de director nu e o binecuvantare..de cele mai multe ori e o munca de SISIF si fereasca Dumnezeu sa porti in suflet un necaz care s-ar putea intampla unui copil in scoala ta, pe care o conduci. Ganditi-va la ce e in sufletul colegilor directori unde au mai murit copii, accidente samd! Sa ne bucuram de vacanta si sa ne gandim cum puteti face mai bine sarcina pe care ati primit-o! Va doresc 4 ani usori !

Raspunde
Prostimea (24 Jul, 21:16)
Noi

Dupa ce v ati balacarit ca porcii in aceasta ciolaniada gretoasa intrebarea noastra e...ce veti schimba? Mentalitatea...nu cred, sunteti prea redusi, stilul de lucru, nu...sunteti prea corupti si puturosi....mai bine faceti un master pe la biotera...cacatera....pisatera...etc...sa va simtiti mai destepti. Noi...go vest! Nu mai poti trai in tara ta din cauza smecherilor, puturosilor si smecherilor. Mi e cam scarba si rusine ca sunt roman cand ma uit la sefii mei ierarhici. Se rasucesc in morminte stramosii.

Raspunde
pnl (24 Jul, 21:52)
isj

M-am uitat din curiozitate pe tabele cu directori si am constatat ca unde au fost 2,3 candidați pe scoala si au luat proba scrisă, au luat punctaj mai mare la interviu cei care au mai participat si anul trecut sau au fost directori.Nu cred ca această proba a fost justă.Vezi sc 8, sc 6,Săgeata, Scortoasa etc.ATENȚIE vorbim despre scolile unde candidatii au luat scrisul.Am văzut că au contestat două candidate proba scrisă! Ori sunt prea proaste ori au aranjat ceva cu comisia.Dacă erau bune ar fi luat concursul scris.Sper să fie simple prof si sa nu fi avut functia de director ca se fac de toată jena...dar asa e in Romania

Raspunde
men (25 Jul, 22:57)
psd

Daaa..asa este , pnl.Sa sperăm că director este cel care tine cu colegii, cu scoala, se luptă să aibă rezultate bune la evaluările nationale, concursuri scolare, nu stă si barfeste ( ca nu stie sa discute despre altceva)! Si desigur vestimentaria trebuie sa fie decentă,fără fuste mini, colanti si cine stie mai ce! Asa nu! Cât despre proba scrisă contestă...dacă tu director nu reușești sa iei scrisul , esti de toata jena.Asta se poate verifica! Bravo celorlalți ca ati avut curajul să participat.Asa se întâmplă în țările civilizate, se dau concursuri, care nu sunt rasuflate, pe pila mamei, matusii sau vecinului.La cati mai multi participanti peste patru ani!

Raspunde
start (26 Jul, 23:03)
uraaaa!

S-a terminat concursul, toate școlile au director sau asa ar trebui, nu!Directorii inteligenti au promovat..erau oricum restantieri de anul trecut.Dar ceilalți? Oameni la sapă, de doi bani, fără pic de respect pentru colegii lor, nu stiu cum au curajul să dea ochii cu ei si sa le mai spună că"eu am fost director atatia ani in scoală"trebuie asta si asta.Au primit ce-au făcut,după faptele lor....urâte,murdare, corupte, ignorante, incompetente!Poate va mai vedeti lungul nasului de-acum înainte.Ramnic, Greaban , Breaza , Tintesti si altii

Raspunde

Stiri Agerpres

Constanța: Opt localități din județ, afectate de inundații; străzi și curți cuprinse de ape în urma ploii
Vineri, Iulie 28, 2017 11:33 AM

Un număr de 39 de solicitări de intervenție în urma inundațiilor produse din cauza ploilor, venite din opt localități din județul Constanța, cele mai multe din municipiul reședință, au fost înregistrate vineri de Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA), potrivit reprezentanților instituției.

PREMIERE DE WEEKEND Un nou film de spionaj cu Charlize Theron și aventura epică a "zâmbăreților" ajung în cinematografele nord-americane
Vineri, Iulie 28, 2017 11:25 AM

"The Emoji Movie", aventura epică a "zâmbăreților" în lumea necunoscută ascunsă în aplicațiile din smartphone, și "Atomic Blonde", un film de spionaj din timpul Războiului Rece cu Charlize Theron în rolul principal, sunt principalele lansări de la sfârșitul acestei săptămâni în cinematografele nord-americane. Tot vineri își are premiera în SUA și "Midwife", un film franțuzesc cu Catherine Deneuve și Catherine Frot lansat în aceeași zi și în România.

Botoșani: Percheziții ale procurorilor DNA la sediul societății de termoficare Modern Calor SA
Vineri, Iulie 28, 2017 11:24 AM

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează, vineri, percheziții la sediul societății de termoficare din municipiul Botoșani, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

INHGA: Cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Tulcea, în următoarele ore
Vineri, Iulie 28, 2017 11:17 AM

Râurile Telița și Taița, din județul Tulcea, vor fi sub avertizare Cod portocaliu de inundații în următoarele ore, potrivit prognozei pe termen scurt, emisă vineri de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

SUA: Senatorul John McCain recunoaște că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care ar fi abrogat Obamacare
Vineri, Iulie 28, 2017 11:16 AM

Senatorul republican John McCain, care a votat vineri contra abrogării Obamacare, legea sănătății adoptată în timpul fostei administrații democrate a președintelui Barack Obama, a declarat că nu a putut vota pentru o 'pseudolege' care nu îmbunătățește asistența medicală în SUA, relatează DPA.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jul, 10:56 Nereguli
Ion a comentat pentru articolul Cadastru pentru imobile şi dezbaterea succesiunii, gratuite în peste 60 de comune şi oraşe:
Comuna COSTESTI nu face parte din acest program? Probabil nu s au bagat din cauza prea multor probleme din primarie. (INCOMPETENTA)
28 Jul, 10:07 SCDL Buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
In cazul "Daea" , poetul Mircea Dinescu a avut dreptate ! Acest ministru - sa-i zicem mai nonconformist - va lasa ceva urme in brazda agriculturii romanesti ! (Daca va fi ... pastrat )
28 Jul, 10:03 SCdl buzau
Tanase Virgiliu a comentat pentru articolul Cercetătorul Costel Vânătoru despre reorganizarea Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură: „Daea, Ciolacu şi Toma ar putea fi invocaţi peste ani de copiii lor, de nepoţii lor, că au făcut ceva bun pentru Buzău“:
Cred ca indiferent de varsta, orientare politica, grad de instruire - orice buzoian adevarat poate exclama, fara grija : " O, ce veste minunata ! " Ma bucur ca cei mentionati au realizat necesitatea urgenta a aducerii Experimentalei pe fagasul ei normal - atit de ignorat de politicienii ultimilor 26 de ani - indiferent care au fost ei... Sa speram ca prin aceasta reparatie legislativa si administrativa , buzoienii ( si nu numai ei ) vor ... " gusta " din roadele muncii cecetatorilor de acolo - astfel incit , vorba aceea - si nepotii sa-i poata pomeni... Felicitari sincere!
Google PageRank Checker