90.000 de vârstnici din județul Buzău vor primi pensia pe luna iulie majorată, după ce punctul de pensie a crescut cu 10 procente. În funcție de veniturile de până acum, pensionarii vor avea în plus de la câteva zeci la sute de lei. Și beneficiarii de pensie minimă garantată, în număr de peste 34.000, vor avea veniturile majorate la 640 de lei.  Plata pensiilor se face până la data de 15 ale lunii, dat fiind că a avut loc și o modificare a calendarului de plată a drepturilor care se achită prin intermediul Casei Teritoriale de Pensii.

Potrivit noului calendar, plățile curente se fac la domiciliul beneficiarilor în perioada  1-15 ale lunii. Pensionarii  care nu  vor fi găsiți la domiciliu vor putea ridica drepturile bănești și documentul de plată de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. Plățile restante se vor face în perioada 11–15 ale lunii la domiciliul beneficiarilor. Și în acest ultim caz, pentru pensionarii avizați, adică cei care nu vor fi găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Calendarul de plată pentru persoanele ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau conturi de card rămâne neschimbat. Astfel, plata se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi este nelucrătoare. Documentul de informare (talonul mov) se transmite între 1 și 15 ale lunii  la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizați la domiciliu documentul de informare se poate ridica de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Porcarie tip PSD :pensia va creste mai mult dupa aplicarea procentelor tot la cei cu pensii mari.

Comments are closed.