Echipa de organizare a GTC Trophy de la Buzău – ,,Ziua cea mai lungă a off-roadului românesc”, a tras concluziile celei de-a şaptea ediţii, al cărei start s-a dat în Piaţa Daciei, iar finişul a avut loc la Sărata Monteoru. Una dintre cele mai populare rândul pasionaţilor genului, competiţia a avut la start 80 de echipaje, care au înfruntat un format unic şi au fost ­obli­gate să parcurgă traseul de concurs în maximum 24 de ore.

Participanţii au trebuit să bifeze între 160 şi 300 de kilometri, în funcţie de clase, pe unele dintre cele mai dure trasee din Campionatul Naţional de Off Road. De altfel, traseul dificil a cauzat şi abandonul a 15 dintre echipaje, în special la Open şi Extrem. În acest an, alături de clasele consacrate în Campionatul National de Off-Road au fost organizate şi clasele suplimentare Hobby şi Side-by-side. Competitorii de la aceste clase au avut ocazia să testeze atmosfera şi performanţa unei etape de campionat de renume.

,,Prin introducerea celor două clase, ne dorim să atragem noi piloţi pentru campionat, cu siguranţă pe mulţi dintre cei care au venit prima oară aici, îi vom revedea anul viitor în rundele campionatului”, a declarat Răzvan Cirap, organizatorul GTC Trophy, prin intermediul unui comunicat.

Startul s-a dat în Piaţa Daciei, acolo unde sute de fani au fost prezenţi pentru a admira monştrii 4×4, iar ulterior, proba de Trial, cea mai populară printre pasionaţii acestui sport, a fost urmărită de un public numeros în apropierea podului de la Mărăcineni. Finişul a fost la Sărăta Monteoru, acolo unde, de altfel, a fost organizată şi ceremonia de premiere.

Câştigătorii GTC Trophy 2018:

– clasa Standard A: Raul Petrea / Romeo Andrieş

– clasa Standard B: Cristian Craveţ / Cristian Micu

– clasa Open: Teo Vişoiu / Marius Pop

– clasa Extrem: Andy Vişoiu / Costin Fîntînă

– clasa Side-by-side: Mircea Sandu / Andrei Manolache

DISTRIBUIȚI
loading...