Luni, 15 ianuarie, la sediul Universităţii Bioterra, a avut loc prima probă a concursului pentru ocuparea unor posturi de asistenţi medicali şi îngrijitoare în cadrul Centrului de Sănătate Multifuncţional de la Pârscov, concurs organizat de Spitalul Judeţean Buzău. Este vorba despre proba scrisă la care au participat 79 de candidaţi, din cei 80 înscrişi, care au trecut de etapa de selecţie a dosarelor. La nivelul centrului de la Pârscov sunt scoase la concurs 17 de posturi de personal medical auxiliar, câte şase fiind destinate asistenţilor medicali şi asistenţilor debutanţi, celelalte cinci fiind posturi de îngrijitoare. Este lesne de observat concurenţa mare, mai ales la asistenţi debutanţi. Pe site-ul Spitalului Judeţean Buzău listele afişate cu candidaţii selecţionaţi pe baza dosarelor indică faptul că pentru cele şase posturi de asistenţi medicali debutanţi au concurat 36 de buzoieni, iar pentru tot atâtea posturi scoase la concurs pentru asistenţi medicali au trecut de proba dosarelor 20 de buzoieni.

Concurenţă mare este şi pentru cele cinci posturi de îngrijitoare, pentru care concurează 25 de candidate, cea ce înseamnă cinci candidaţi pe loc.

Numărul mare de concurenţi nu este însă o garanţie că posturile se vor şi ocupa. În ultima perioadă, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ a organiat mai multe concursuri pentru acoperirea posturilor cu personal calificat şi înalt calificat, dar nivelul de pregătire al candidaţilor, cel puţin în privinţa asistenţilor medicali, s-a dovedit a fi extrem de scăzut la cunoş­tinţele teoretice şi practice, mai ales în cazul debutanţilor. Pe de altă parte, nici concursul nu a fost unul uşor. Se vor califica pentru interviul din data de 19 ianuarie doar concurenţii care vor obţine cel puţin 50 de puncte la proba scrisă.

Astăzi se vor afişa rezultatele probei scrise pe site-ul Spitalului Judeţean şi la sediul unităţii, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bunilă, în timp ce rezultatele finale, după proba interviului, vor fi afişate pe 26 ianuarie, după rezolvarea eventualelor contestaţii.

DISTRIBUIȚI
loading...