Adeseori citim sau auzim diverse metode prin care ne putem creste numarul de cititori pe blog, insa majoritatea acestor metode sunt descrise intr-un mod destul de vag. „Fii activ pe retelele de socializare” sau „colaboreaza cu alte bloguri” sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le putem citi in mod repetat daca facem cateva cautari pe google despre cum ne putem creste traficul pe blogul personal.

Este adevarat ca cel mai probabil, metodele urmatoare nu se pot aplica in 100% din cazuri, insa “ele pot fi inspiratia de care ai nevoie”, ne comunica dei de la Fii In Forma.

  1. Fii activ pe comunitatile de pe Pinterest

Imaginile sunt unul dintre pricipalele lucruri care atrag vizitatorii, acestia de multe ori parasind blogul imediat daca tot ceea ce vad este un simplu perete de text. De aceea este foarte important sa ne alegem cu grija imaginile pe care le publicam pe blog.

Pinterest poate fi o sursa importanta de trafic, dar inceputul nu este deloc usor, multi dintre cei care incearca renuntand in primele saptamani.

Inregistrandu-ne pe diferite grupuri de Pinterest relatate blogului nostru, poate fi o adevarata mina de aur. Prin publicarea catorva imagini, avem acces la o comunitate destul de larga interesata de continutul nostru. Aceste grupuri pot fi formate din mii de utilizatori ce pot deveni cititori ai blogului nostru.

De regula putem gasi o adresa de email in descrierea grupului, unde putem cere o invitatie. O alta modalitate este sa cerem o invitatie comentand pe una dintre postarile grupului.

  1. Automatizarea retelelor de socializare

Este adevarat ca la un moment dat poate deveni o adevarata povara pentru timpul nostru administrarea conturilor de socializare. Daca blogul este publicat pe platforma WordPress, ne putem folosi de diferite plugin-uri pentru a ne face viata mai usoara. Nexst Scripts Social Network Autoposter va publica automat pe conturile noastre de socializare imediat ce publicam continut nou pe blog. Printre platformele de socializare pe care acest plugin le suporta se numara Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Tmblr, Blogger, dar si multe altele.

  1. Listeaza-ti blogul pe directoare web

O mare parte a proprietarilor de blog nu cunosc si alte metode de promovare in afara de a impartasi cu prietenii sau a da un share pe contul de socializare. Este bine de stiut ca ne putem face publicitate grauit daca adaugam blogul pe diferite directoare web romanesti. O simpla cautare pe google ne va returna zeci de astfel de locuri, unde putem gasi potentiali cititori. In cele mai multe cazuri, listarea unui blog pe astfel de site-uri este gratuita.

  1. Contactarea altor bloggeri

Daca ai decis sa iti creezi propriul blog, cel mai probabil urmaresti deja si alti bloggeri. Te-ai gandit ca poti contacta o parte dintre acestia pentru a-ti face publicitate? Daca ai ceva interesant de scris, o mare parte din ei iti vor oferi posibilitatea sa iti publici articole direct pe blogurile lor. Astfel, vei avea sansa sa te adresezi direct cititorilor lor, si te asigur ca o parte dintre ei vor deveni si cititorii tai.

O alta modalitate prin care poti atrage cat mai multi cititori este sa fii activ in sectiunea de comentarii a diferitor bloguri. Aceasta metoda nu necesita mult timp si este in totalitate gratuita!

  1. Publica frecvent

Este foarte important cat de des publicam articole si calitatea acestora. Daca ne dorim un blog activ din punct de vedere al traficului, este vital sa publicam in mod regulat. Consumatorii de continut au nevoie de postari periodice. Este absolut necesar sa interactionezi cu cititorii, de la comentarii pe blog si conturi de socializare, pana la mailuri personale.

DISTRIBUIȚI
loading...