• La Şcoala Specială pentru Deficienţi de Auz s-au plătit, luni, doar 90 % din salarii

Profesorii buzoieni au aşteptat cu emoţii ziua de luni, 14 mai, dată la care era programată plata salariilor. Potrivit reprezentanţilor sindicaliştilor din învăţământul buzoian, într-o singură şcoală buzoiană nu au fost plătite salariile în totalitate. De asemenea, în 40 % dintre unităţile de învăţământ din Buzău nu sunt bani pentru plata cotribuţiilor la asigurările sociale (sănătate, şomaj, pensie).

Reamintim că, săptămâna trecută, mai mulţi directori de şcoli din Buzău se arătau îngrijoraţi că nu mai au bani de salarii şi apelau la colegii din alte instituţii de învăţământ pentru a-i împrumuta în baza unui ordin ministerial care permite această practică cel puţin ciudată. În plus, nici luna trecută în mai multe şcoli angajaţilor nu li s-au plătit cotizaţiile din lipsa fondurilor.

 „Din informaţiile pe care le am până acum, în cele mai multe şcoli s-au plătit luni salariile. Într-o singură unitate s-au plătit doar 90 % din salarii. Este vorba despre şcoala Specială pentru Deficienţi de Auz. Am vorbit cu doamna inspector general şi mi-a arătat un e-mail primit de la secretarul de stat din Ministerul Educaţiei care spunea că banii vor fi plătiţi în cel mai scurt timp. Ce o însemna pentru el <cel mai scurt timp> rămâne de văzut. În ceea ce priveşte cotizaţiile, în aproximativ 40% din şcolile buzoiene acestea nu s-au plătit. Penalizările se vor aplica începând cu data de 24 a lunii. Din ce ştiu eu, nu s-au plătit nici contribuţiile restante de luna trecută. Cine va plăti întârzierile? Nu ştiu. Statul se fură singur, ia bani dintr-o parte şi îi mută în altă parte. Sunt curios ce se va întâmpla dacă se va ajunge la executarea conturilor pentru şcolile care au rămas fără bani de cotizaţii”, a declarat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău, Ion Dobre.

1 COMENTARIU

Comments are closed.