Cu toţii ascultăm muzică şi, de cele mai multe ori, ne construim propria poveste atunci când ascultăm o piesă care ne place. De multe ori însă, adevărata poveste din spatele unei melodii celebre este cu totul alta. Iată exemplul a patru pese care au cucerit publicul de-a lungul timpului.

  1. Bob Marley – „I Shot The Sheriff“

A fost greu să acceptăm povestea asta, dar dacă a fost spusă de ex-iubita lui Bob Marley, atunci are credibilitate. Esther Anderson a povestit că melodia „I Shot The Sheriff” nu este despre justiţie şi despre a-ţi face dreptate singur, de a lupta cu sistemul. Esther, cu care Bob Marley a avut o relaţie în anii ’70, a spus despre ce e vorba în cântec, tema făcând referire la decizia ei de a folosi contraceptivele, cu care Marley nu ar fi fost de acord. Aparent, „Sheriff Brown” este medicul care-i prescria pastilele, iar versurile se mulează pe varianta ei. „Sheriff John Brown always hated me/ For what, I don’t know/ Every time I plant a seed/ He said kill it before it grow.”

  1. Gloria Gaynor – „I Will Survive”

Un mit urban spune că melodia se referă de fapt la concedierea compozitorului Dino Fekaris de la Motown Records. După şapte ani de muncă pentru casa de discuri, Fekaris a fost concediat fără prea multe explicaţii. Sursele spun că, ajuns acasă, acesta a dat drumul la televizor şi a auzit unul din cântecele sale; întâmplarea a fost suficientă pentru ca bărbatul să îşi recapete încrederea în sine, strigând: „O să supravieţuiesc!”

3.Van Halen — „Jump”

David Lee Roth, vocalistul trupei Van Halen, nu a spus niciodată răspicat de la ce a plecat compoziţia acestui hit clasic. A făcut-o Lisa Robinson, o celebră jurnalistă care cunoaşte foarte bine lumea muzicală. Ea a povestit ce i-a relatat David Lee Roth: „Într-o zi David era treaz, aşa că a pornit televizorul pentru a urmări ştirile de la ora cinci dimineaţa. El a văzut că un bărbat ameninţa că se aruncă de pe acoperişul clădirii Arco Towers din Los Angeles, adică de la etajul 33. O mulţime de oameni erau în parcarea de jos a clădirii. Aceştia îi strigau bărba­tului să nu sară. Aşa i-a venit lui David Lee Roth ideea pentru cântecul Jump”, a afirmat Lisa.

  1. Adele – „Someone Like You”

Cântecul, inclus în albumul „21”, a fost inspirat de relaţia artistei cu fotograful Alex Sturrock. Acesta a fost angajat ca fotograf oficial al turneului său din 2009, perioadă în care cei doi s-au apropiat şi au format un cuplu. Apropiaţii spun că relaţia lor s-a terminat pentru că Sturrock o critica constant şi refuza să îi dea titlul de iubită.

DISTRIBUIȚI
loading...