Zugrăvitul pereților interiori este cel mai simplu mod de a schimba aspectul locuinței. Aceasta activitate se poate însă transforma rapid într-un coșmar, dacă nu sunteți atent. Iată câteva sfaturi pentru a obține pereți perfecți atunci când zugrăviți.

În principiu, zugrăvitul nu este o acțiune foarte dificilă, care să necesite o pregătire specializată. Oricine poate să zugrăvească; este nevoie doar de puțină răbdare, practică și câteva sfaturi utile. Aceste sfaturi pot ajuta chiar și începătorii să obțină rezultate excepționale. Urmați aceste sugestii și nu doar că veți zugrăvi mai bine, dar veți lucra mai repede și mai curat.

  1. Pregătiți suprafața

O lucrare de zugrăvire începe cu pregătirea corespunzătoare a suprafeței pe care  veți aplica varul. Asta înseamnă că trebuie sa răzuiți, să gletuiți dacă este cazul, să acoperiți fiecare crăpătură, și să îndreptați orice denivelare și imperfecțiune a suprafeței. Chiar dacă aceasta nu este cea mai distractivă parte a operațiunii, este cea mai importantă. Nicio vopsea, indiferent de costul, culoarea, densitatea sau numele fabricantului, nu va putea ascunde o suprafață deteriorată sau crăpată.

2.Amorsa

Atunci când pereții și tavanele sunt zugrăvite pentru prima dată, este nevoie să aplici un strat de amorsă înainte de a da cu var. Alții sunt de părere că este bine să aplici amorsa ori de câte ori dai cu var. Amorsa are trei funcții principale. În primul rând, acoperă petele. În al doilea rând, mărește puterea de acoperire a varului. În al treilea rând, și cel mai important, îmbunătățește aderența varului, ceea ce reduce foarte mult apariția umflăturilor după uscarea varului.

3.Alegerea vopselei

Indiferent cât de specialist ești, dacă nu lucrezi cu o vopsea/var de calitate, pereții tăi nu vor putea arăta suficient de bine. O vopsea bună poate ajuta un începător să lucreze ca un profesionist; are o capacitate mai mare de acoperire, este mai rezistentă etc. În plus, dacă vrei să dai pereților casei tale un design mai special, este suficient să alegi o vopsea decorativă. Există pe piață o gamă variată de vopsea decorativă: cu efect metalic, cu efect de strălucire, efect “stucco antico”, efect de piatră etc. Pentru mai multe detalii puteți verifica aici.

  1. Folosiți o grilă pentru vopsea, nu o tavă

Pentru a elimina surplusul de vopsea de pe trafalet, ca aceasta să nu curgă pe jos, evitați să folosiți tava pentru trafalet. Este inutilă. Iată o abordare mai rapida și mai bună: rulați trafaletul direct în găleata cu var și apoi rulați-l pe o grilă pentru vopsea. O astfel de grilă este un dreptunghi rectangular, din metal sau din plastic, prevăzut cu găuri mari, care se agață de marginea galeții. Rulând trafaletul pe această grilă, surplusul de vopsea se va scurge înapoi în găleată prin găurile grilei.

DISTRIBUIȚI
loading...