Evaluarea unei locuințe are rolul de a stabili valoarea în bani a respectivei proprietăți. Poate fi vorba despre o evaluare pentru a determina valoarea corectă de piață a proprietății sau pentru a putea fi vândută la un preț corect. De asemenea, pot exista evaluări pentru a stabili valoarea impozitului pe proprietate, care determină ce taxe trebuie să plătească proprietarul anual. Evaluările pot fi oficiale, efectuate de un evaluator profesionist sau evaluări neoficiale, făcute de către un agent imobiliar.

Dacă doriți un credit pentru a cumpăra o locuință sau solicitați o refinanțare, băncile vor solicita ajutorul unui evaluator profesionist. Este important să nu confundați evaluarea cu o inspecție a locuinței. O inspecție la domiciliu descrie în mod specific starea majorității aspectelor legate de proprietate – structura, utilitățile, terenurile, trotuarele – și, de obicei, subliniază ceea ce trebuie reparat. Cu toate acestea, nu determină o valoare monetară pentru proprietate, așa cum face o evaluare.

Vânzarea locuinței

Când vă vindeți casa, evaluarea acesteia este un pas important în a stabili prețul corect. Acesta este un aspect important pentru un agent imobiliar la care veți apela. Un evaluator profesionist va analiza prețul proprietăților din vecinătatea locuinței dvs., care au fost vândute în ultimii ani și care sunt similare cu locuința dvs. în ceea ce privește mărimea și caracteristicile. Apoi, evaluatorul adaugă sau scade din prețul locuinței, în funcție de caracteristici care nu pot comparate.

Cumpărarea unei locuințe

Dacă faceți un credit pentru o locuință, banca va solicita o evaluare profesionistă a respectivei case. Creditorul dorește să se asigure că proprietatea valorează atât cât tu soliciți împrumutul, astfel încât, în condițiile în care nu vei mai putea plăti ratele, banca să poată să își recupereze banii, vânzând mai departe locuința. Totodată, sunt necesare evaluari pentru credite ipotecare pentru a vă asigura că suma pe care ați convenit să o plătiți pentru proprietate este rezonabilă.

Refinanțare

Dacă doriți să obțineți un credit de refinanțare garantat cu ipoteca imobiliara, instituția de creditare va solicita, de asemenea, o evaluare a proprietății. Ca și în cazul creditelor ipotecare inițiale, ideea este ca aveți garanția că valoarea locuinței justifică suma solicitată pentru refinanțare.

Împrumuturi

Dacă sunteți în căutarea unui orice alt tip de împrumut și sunteți dispus să girați cu propria locuință, atunci va fi necesar să aveți o evaluare curentă a casei realizată de un evaluator profesionist. Apoi, pe baza evaluării scrise puteți discuta  cu creditorii despre împrumut. Indiferent de situație, dacă sunteți în căutarea unui evaluator profesionist, puteți găsi aici.

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...