Evaluarea şefelor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău frizează ridicolul. După ce noul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, a spus, pe 28 februarie, că acordarea calificativului „nesatisfăcător” celor trei inspectori şcolari din fruntea IŞJ Buzău a fost eronată şi va cere penalizarea persoanelor care se fac vinovate, o veste bombă a venit, joi de la Ministerul Educaţiei. Potrivit inspectorului şcolar general Florina Stoian, ministerul a constatat că, de fapt, şefa IŞJ Buzău şi adjunctele sale, Nela Wamsiedel şi Daniela Palcău, „merită” în realitate tot calificativul „nesatisfăcător”. Altfel spus, cele trei ar trebui schimbate din funcţii. Este pentru prima dată în istorie când inspectorii şcolari generali primesc un asemenea calificativ. Mai mult, şefele IŞJ Buzău susţin că poţi lua calificativul „nesatisfăcător” doar dacă nu ai trecut pe la muncă.

Evaluarea a fost realizată în mandatul fostului ministru, Liviu Pop, şi în această situaţii se regăsesc peste 33 de inspectori şcolari generali din ţară.

„Da, aşa este. Am aflat că în urma contestaţiei depuse de noi, au stabilit că merităm tot calificativul <nesatisfăcător> toate trei. Hârtia încă nu a ajuns la noi la Inspectoratul Şcolar. O aşteptăm şi vedem ce vom face”, a declarat pentru OPINIA Florina Stoian.

Coincidenţa 1

O mare parte dintre inspectorii şcolari aflaţi în această situaţie, printre care şi Florina Stoian, fuseseră revocaţi, în urmă cu jumătate de an, printr-un fax, de către ministrul Liviu Pop, deşi aceştia ocupau funcţiile pe bază de concurs organizat de Ministerul Educaţiei. Cei mai mulţi inspectori au contestat în instanţă şi, după ce au câştigat în primă fază, au fost repuşi în funcţii.

Coincidenţa 2

Cu sau fără legătură cu decizia ministrul Educaţiei, în urmă cu câteva zile, zece inspectori şcolari evaluaţi de Ministerul Educaţiei ca „nesatisfăcători”, printre care şi Florina Stoian şi Daniela Palcău, au făcut plângere penală la DNA. Ei îi acuză pe angajaţii Ministerului Educaţiei de abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Plângerea vizează modul în care a fost făcută evaluarea în baza căreia a apărut ordinul de înlocuire din funcţie a şefilor inspectoratelor şcolare din mai multe judeţe. Rămâne de văzut dacă noile calificative vin ca urmare a plângerii la DNA sau fuseseră deja stabilite înainte ca cele două şefe din IŞJ Buzău să fi semnat plângerea.

Coincidenţa 3

O altă coincidenţă ciudată este că miercuri, în Monitorul Oficial a fost publicată decizia prin care premierul Viorica Dăncilă a eliberat-o din funcţia de secretar de stat în Ministerul Educaţiei pe Ariana Bucur. După declanşarea scandalului calificativelor „nesatisfăcător”, Ariana Bucur a fost cea care declara: „Poate că acea comisie care a realizat evaluarea a constatat că nu sunt complete fişele de autoevaluare. Eu mă îndoiesc că a avut cineva ca şi criteriu apartenenţa politică sau astfel de motive”. Ariana Bucur a fost înlocuită în funcţia de secretar de stat de către Ionel Florian Lixandru, şeful Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Coincidenţa 4

Şirul coincidenţelor continuă, potrivit persoanelor vizate de evaluarea Ministerului Educaţiei, cu faptul că niciunul dintre cei 33 de inspectori şcolari generali şi inspectori generali adjuncţi nu au primit niciun punct în plus, în urma depunerii contestaţiilor.

DISTRIBUIȚI
loading...

11 COMENTARII

 1. Multumim din inima partidului si conduceri de palicari ca ne-a oferit aceste doamne de toata isprava . Ei , doamnelor cum va simtiti acum ca a-ti primit a doua oara acelasi calificativ de neprezentare in nici cateva luni . Oare nu tot la fel procedati si voi in teritoriu ,adica inventati calificative unor profesori fara spate asigurat si plantati protejatele,neveste de popi,neveste de sticleti pedofili, neveste izmenari de trupa si alte netute.

 2. TOTI SINT LA FEL PE SPAGA SAU INTERESE POLITICE ,CUNOSTINTE REZOLVI ORICE SI LA ISJ BUZAU…………………SI CU PSD PDL PNL URMEAZA USR SI ETC

 3. Punctul unu: E verificat-pentru a câta oară -proverbul.„Corb la corb nu-și scoate ochii!” Punctul doi: Politica și învățătura e ca baba cu mitraliera. Punctul trei:„Vrei nu vrei, bea Grigore aghiazmă!”

 4. Nu avem ce să facem. In fiecare săptămână vin la Minister cei de la PSD Buzău și ne-au amenințat că dacă nu facem ceva vom zbura noi din MInister. Ne-au spus că pe Ne la nu o iartă, deoarece nu trece pe la PSD Buzău săptămînal să prezinte rapoarte despre activitatea celorlalte. O senatoare din Buzău facea spume la gură la Minister ( am crezut că are spasmofilie), amenințîndu-ne să facem ceva, ca s-o rezolvăm definitiv cu conducerea ISJ Buzău!

 5. Doamnelor, va multumesc ca ne-ati oferit ocazia sa comunicam eficient cu inspectoratul, ne-ati arătat ca aceasta instituție nu are ca principala misiune controlul, ci consilierea și ne-ati demonstrat ca inspectorii generali pot fi cinstiti, demni și profesioniști.
  Respect!

 6. A cincea coincidenta este prezenta doamnei Dinu Marinela atât in comisia de control din septembrie 2017 care a hărțuit ISJ Buzau pentru revenirea doamnei Stoian pe postul de Inspector General, cât si la conducerea comisiei de evaluare a activității manageriale pentru anul școlar 2016-2017 care a acordat calificativul necesar demiterii din aceeași funcție.
  Este de notorietate faptul ca stimata doamna nu a predat in viața ei nici măcar o ora.

 7. In invatamant, se intampla ca si in fotbal. Fie ca vorbim de fotbalul lui Becali, sau de invatamantul lui Popa, este cam tot pe acolo. Cam acelasi lucru s-a intamplat in invatamant de cand „eminenta” Andronescu a dat „verde” haosului in studii si doctorate. Acum de vorbim de Pop sau Popa tot dra?ul ala este, ambii sunt f. limitati. De aici si gandul lor de a schimba si a numi pe altii tot de valoarea lor, daca nu cumva un pic mai slabuti.

  • S-au pus bazele învățământului vocațional. Ce constatăm: ofertă cât cuprinde, cerere aproape nulă. Nu vor exista părinți care să-și sclavizeze copiii atâta timp cât aceștia au alternativa muncii în alte state membre UE. Dumneata ai semna un contract prin care să obligi propriul copil să muncească timp de 5 ani de zile la o firmă privată cu un salariu minim pe economie?
   Atâta timp cât majoritatea salariilor în mediul privat sunt la limita sărăciei nu va exista o alternativă reală la învățământul teoretic.

Comments are closed.