Cu aproape două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, toate instituțiile de învățământ din județ au posturile de conducere ocupate.

Inspectoratul Şcolar a afişat lista celor care au promovat probele organizate săptămâna trecută cu scopul detaşării în interesul învățământului pe posturile unde nu existau directori cu concurs.

Concursul din acest an s-a desfăşurat însă în alte condiții. Nu s-a dat probă scrisă, ci doar un interviu în fața unei comisii formate la nivelul Inspectoratului Şcolar. E adevărat că şi mandatul este mai scurt, de un an, şi nu de patru ani, aşa cum se întâmplă în cazul directorilor cu concurs. „Chiar dacă a fost vorba despre o probă de interviu, nu a fost mai uşor. Eu spun că a fost la fel de serios ca şi un concurs. Probele au constat în prezentarea ofertei manageriale şi în cea de interviu, pe baza aceleiaşi legislații, doar că ocuparea funcției se face pe un an de zile, ca detaşare în interesul învățământului. S-a primit continuitate pentru cei care anul trecut şcolar au fost directori, iar acolo unde au fost mai mulți candidați, s-a decis pe baza rezultatului concursului. Toate posturile de director şi director adjunct sunt acum completate”, a declarat, pentru CampusTV Daniela Palcău, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Județean Buzău.

La nivelul județului au existat 37 de posturi de conducere fără directori/directori adjuncți cu concurs. Dintre acestea doar patru au fost din municipiul Buzău. Este vorba despre Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul” (s-a aprobat detaşarea în funcția de director lui Gheorghe Sava-Popa), Centrul Şcolar de Educație Incluzivă (Mihaela Bîra – director adjunct), Liceul de Arte „Margareta Sterian” (Marius Rădulescu – director adjunct), Şcoala 11 (Magda Dache – director adjunct).

DISTRIBUIȚI
loading...