Vești bune pentru pensionarii buzoieni: au sosit biletele pentru tratament!

Casa Națională de Pensii a distribuit pe ultima sută de metri prima tranșă de bilete pentru pensionarii si asigurații din județul Buzău. Mai exact, Casei Județene de Pensii i-au fost repartizatevineri, 15 martie, 103 bilete, iar luni,18 martie, a fost ultima zi în care buzoienii au putut depune documentele astfel încât să prindă prima serie. Pentru a onora cererile buzoienilor, care și anul acesta sunt, foarte multe, 3.383 potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Județene de Pensii Buzău, Ionuț Constantin, conducerea instituției a decis ca acest serviciu, de eliberare bilete, să lucreze și sâmbătă în program normal de lucru. Pin urmare, chiar dacă sâmbătă a fost zi nelucrătoare, angajații Casei de Pensii au fost prezenți la ghișee, pentru a le înmâna celor interesați biletele de tratament pentru prima serie din acest an.

Una peste alta, prin bunăvoința angajaților care au venit la lucru și în week-end, au reușit să prindă prima serie de tratament din acest an 33 de buzoieni, dintre care trei au optat pentru Covasna și alți 30 pentru baza de tratament de la Sărata Monteoru. S-au prezentat la ghișeu, ca și în anii precedenți, cu o copie după cartea de identitate, o copie după cuponul de pensie și scrisoarea medicală de la medicul de familie. Nu știm dacă au dorit chiar aici să ajungă sau la altă stațiune, cert este că acestea fiind cele mai apropiate unități de tratament de reședința de domiciliu au fost cam singurele posibilități reale în opțiunile pensionarilor, având în vedere că luni, fiind prima zi a seriei, trebuiau să se prezinte la unitatea balneară pentru care aveau repartizate biletele. Dacă ar fi să luăm în calcul cererea de anul trecut, trebuie să spunem că Sărata Monteoru apare foarte des în preferințele pensionarilor buzoieni care merg la tratament. Cererea cea mai mare rămâne însă pentru perioada estivală în stațiunile de pe Litoral.

„Primul venit, primul servit”

Având în vedere graba cu care a trebuit să se facă repartizarea pentru această primă serie, nu a mai fost timpul necesar pentru a se mai face calcule de punctaj, așa că singurul criteriu după care s-au eliberat bilete de această dată a fost, spre beneficiul ce­tățenilor, după cum precizează purtătorul de cuvânt al CJP Buzău, Ionuț Constantin, „primul venit, primul servit”. Așa a reușit Casa Județeană de Pensii să vină în sprijinul beneficiarilor și să  trimită până la urmă pensionari în stațiunile de tratament. Pentru celelalte serii se va proceda ca și anul trecut, adică se va face în ordinea stabilită în funcție de criteriile îndeplinite.

 

DISTRIBUIȚI
loading...