Hand with remote control directed on the conditioner

Deși funcțiile lor sunt destul de simple, aparatele de aer condiționat sunt niște mașinării destul de complexe care se bazează pe mai multe componente pentru a funcționa corect. Ca atare, chiar și o mică greșeală poate avea repercusiuni uriașe asupra întregului aparat de aer condiționat și, automat, asupra confortul din locuința dumneavoastră. Iată 10 dintre cele mai comune greșeli pe care trebuie să le evitați când vine vorba despre un aparat de aer condiționat.

Aparate cu putere prea mare sau prea mică

Când vine vorba de aparatele de aer condiționat, mai mare nu este neapărat mai bun. De fapt, un aparat de aer condiționat de dimensiuni mari, deci și cu o putere mai mare, va continua să intre în funcțiune și să se oprească permanent, ceea ce va duce la o utilizare ineficientă a energiei și la schimbări de temperatură incomode. Desigur, un aparat de aer condiționat de dimensiuni reduse este la fel de problematic; fără capacitatea de răcire suficientă, aparatul „va obosi” rapid și nu va reuși să mențină temperatura din cameră la un nivel confortabil. Ambele situații (aparate cu putere prea mare sau prea mică) vor duce la reparații costisitoare ale sistemului de aer condiționat.

Dacă aveți nevoie de un nou aparat de aer condiționat de calitate, așa cum este un aparat aer conditionat Gree, asigurați-vă că cel de la care îl cumpărați va calcula puterea aparatului în raport suprafața locuinței dumneavoastră, pentru a determina exact capacitatea de răcire. Într-un astfel de calcul se va ține cont de câți metri pătrați are încăperea în care va fi folosit aparatul, izolația locuinței etc.

Poziționarea incorectă

Indiferent cât de performant este aparatul, așa cum sunt aparatele aer conditionat Daikin, locul în care el este amplasat are un impact mare asupra eficienței sale energetice. Deși poate părea convenabil să vă montați aparatul într-un colț neutilizat în partea de vest a casei, această plasare va forța mașina să lucreze mai mult pentru a vă răci casa. În schimb, este recomandat să găsiți un loc umbros pentru a pune aerul condiționat; cu cât lumina soarelui pică mai puțin pe aparat, cu atât mai puțină energie va fi necesară să-ți răcească casa. Amintiți-vă că aparatele de climatizare montate pe geamuri trebuie de asemenea să fie înclinate ușor pentru a permite un drenaj corespunzător.

În plus față de poziționarea la umbră, unitatea exterioară a aparatului de aer condiționat nu trebuie blocată de arbuști sau alte obiecte. Cu cât aparatul va fi lăsat să „respire” la exterior, cu atât ventilația va fi mai bună și va funcționa mai eficient. În cele din urmă, asigurați-vă că termostatul este poziționat departe de lustre și alte aparate care creează căldură; dacă termostatul se încălzește prea mult, acesta poate controla incorect aparatul de aer condiționat.

Filtrul de aer neschimbat

Filtrul de aer este componenta esențială a fiecărui aparat de aer condiționat, care elimină praful și particulele de impurități din aer înainte ca ele să fie răspândite în casa dumneavoastră. În mod inevitabil, filtrele de aer se înfundă cu murdărie în timp ce aparatul de aer condiționat funcționează. Cele mai multe filtre de aer trebuie curățate sau înlocuite lunar, deși unele filtre de înaltă eficiență pot dura mai mult. Filtrele de aer murdare pot reduce eficiența sistemului și pot duce la probleme cum ar fi înghețarea.

Dacă aparatul de aer condiționat are un filtru reutilizabil, asigurați-vă că îl spălați cu apă rece și lăsați-l să se usuce complet înainte de a-l remonta în aparat.

 

DISTRIBUIȚI
loading...