Actualitate

Ce sfaturi dau pompierii buzoienilor pentru „a preveni ghinionul”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău are porțile deschise astăzi, până la ora 14,00, la toate subunitățile de intervenție, pentru toți buzoienii care doresc să afle mai multe despre echipamentele/autospecialele  de intervenţie în situaţii de urgenţă din dotarea pompierilor buzoieni şi să vizioneze exerciţiile demonstrative organizate.

Activităţi menite să familiarizeze populaţia cu măsurile de preîntâmpinare a anumitor tipuri de situaţii de urgenţă, precum şi cu regulile de comportare în cazul declanşării riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul judeţului se desfășoară sub genericul  „ZIUA PORŢILOR DESCHISE”. și are loc pentru marcarea „Zilei Informării Preventive”.

Activităţile sunt organizate şi derulate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău sub formă de prezentări, sesiuni interactive, exerciţii în caz de incendiu şi exerciţii de alarmare publică, tematica acestora vizând pregătirea cetăţenilor cu privire la modul de comportare înainte, pe timpul şi după producerea unor situaţii de urgenţă generate de riscurile existente la nivelul judeţului.

“Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13, să fie organizată „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile”, transmite ISU Buzău.

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker