Actualitate

FOTO I Crucea Roșie a bătut la poarta a 25 de familii nevoiașe din Năeni

Crucea Roșie – Filiala Buzău a mers cu ajutoarela 25 de familii nevoiașe din satele Năeni, Fântânele, Fințești, Proșca și Vârf, toate din comuna Năeni. Ajutoarele au constat în lemne de foc și alimente de bază.

Directorul Crucii Roșii Buzău, Floarea Bârzu, spune că „beneficiarii au fost selectați pe baza anchetelor sociale realizate de primăriile locale, produsele oferite – atât alimentele, în cantitate de 13 kilograme fiecare pachet, cât și lemnele, sub formă de paleți de câte 800 metri cubi fiecare – fiind deosebit  de importante pentru aceste persoane, care duc zilnic o luptă pentru supraviețuire, fiind vorba despre familii cu mulți copii, bunici care-și cresc nepoții, părinții find plecați în străinătate și oameni cu probleme grave de sănătate,care au în grijă minori”.

Acțiunea umanitară a fost posibilă, bineînțeles, cu ajutorul unui sponsor. Este vorba despre Telekom România, firmă căreia Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române, i-a mulțumit pentru sprijinul oferit, întrucât, în sezonul rece, situația persoanelor nevoiașe devine critică. „Prin această acțiune ducem căldură și speranță în casele lor”, a spus Lefter.

Directorul Crucii Roșii de la Buzău, Floarea Bârzu, spune că în această acțiune a aflat și de alte cazuri de familii care ar avea nevoie de sprijin și că, în zilele următoare, și de această dată tot cu sprijinul oamenilor de bine și al firmelor, va mai face un drum și la acele familii pentru a le oferi lucruri de bază care să le ajute să treacă de această iarnă.

Recent, echipa Crucii Roșii a ajuns și la Ciuta, la o familie căreia i-a ars casa din temelii. În acea casă locuiau, de fapt, două familii, cu copii de la trei luni la trei ani, care au primit de la pachete cu îmbrăcăminte, alimente, produse de igienă, la pături și alte produse. De asemenea, Crucea Roșie Buzău a ajuns și la o familie din Cândești cu opt copii care se află în grija mamei care a suferit accident vascular și are paralizie pe partea dreaptă. Ajutorul oferit de Crucea Roșie constând în hăinuțe, alimente și produse sanitare, a fost de mare folos celor opt copilași.

 

Un comentariu

  1. Aloo, domnule reporter, mai taie din lemnele alea !! Știi cumva cât înseamnă 800 de metri cubi ? Eu am împărțit 300 de pachete, alături de niste oameni cu inimă mare si nu ne-am mai lăudat !

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker