Moş Nicolae a ajuns la 200 de copii la Râmnicu Sărat cu ajutorul preotului de la Biserica „Izvorul Tămăduirii” din curtea Spitalului Municipal Râmnicu Sărat. Este vorba des­pre o campanie uma­nitară care s-a desfăşurat, în perioada 14 noiembrie – 4 decembrie 2018, intitulată generic „O cutie pentru un zâmbet”. Acţiunea a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

“Preotul Nicolae Cane, slujitor la biserica Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, a identificat 217 copii nevoiaşi din localităţile Balta Albă, Ghergheasa, Mărgăriteşti, Floreşti, Toropăleşti – Pietroiu, Buda şi Valea Salciei, cărora le-a oferit cutii pline cu daruri, constând în rechizite, haine, dulciuri, produse de igienă personală şi jucării”, se arată pe site-ul arhiepiscopiabzvn.ro.

Şi aceştia nu au fost singurii beneficiari. Pentru că biserica se află în curtea Spitalului din Râmnicu Sărat, nu au fost uitaţi nici copiii internaţi în unitatea spitalicească. Astfel, printre beneficiarii acestei campanii s-au numărat şi copiii internaţi la Secţia Pediatrie a spitalului râmnicean.

Moş Nicolae, ajutat de părintele de la Biserica spitalului, şi de oamenii darnici care s-au alăturat campaniei, a ajuns şi la şase familii defavorizate, cu mulţi copii. Cei mici au primit de la Moş Nicolae pachete cu îmbră­căminte şi alimente de bază.

Despre această acţiune care va continua, părintele Nicolae Cane a spus: „Bucuria adusă pe chipul copiilor a fost foarte mare şi a însemnat foarte mult pentru voluntarii implicaţi în cadrul acestui proiect, care va continua şi pentru alţi copii din localităţi izolate”.

DISTRIBUIȚI
loading...