Doi actori din distribuţia celui mai de succes film românesc din ultimii 25 de ani, Moromeţii 2, vor fi prezenţi la Buzău cu ocazia unei proiecţii de gală. Este vorba despre Gheorghe Visu şi Toma Cuzin, ultimul cunoscut publicului larg pentru rolul lui Firicel din serialul „Las Fierbinţi”.

Actorii vor fi prezenţi la Sala „Vladimir Maximilian” de la Casa de Cultură a Sindicatelor, sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 18,00, şi vor purta discuţii cu spectatorii buzoieni, răspunzând la întrebări despre întâmplările petrecute pe platoul de filmare al filmului lui Stere Gulea, în care rolul principal este jucat de Horaţiu Mălăele.

Turneul de promovare organizat de distribuitorul Transilvania Film se apropie de final, după ce a reuşit să ajungă până acum în peste 50 de oraşe şi să aducă mai mult de 25.000 de spectatori la întâlnirea cu Moromeţii 2. Avanpremierele şi proiecţiile speciale organizate începând cu 29 octombrie au avut un ecou răsunător, majoritatea rulând cu casa închisă, filmul şi echipa fiind întâmpinaţi în cadrul caravanei cu aplauze şi entuziasm de fiecare dată.

„Eu nu am mai trăit aşa ceva niciodată în viaţă, sunt greu de descris în cuvinte experienţa şi  emoţiile trăite la fiecare întâlnire cu publicul şi sunt profund recunoscător pentru tot acest val de apreciere şi iubire”, a declarat şi regizorul Stere Gulea.

Filmul s-a lansat oficial pe 16 noiembrie şi a adus după primele trei săp­tămâni în cinema­tografele din România aproape 155.000 de spectatori, înregistrând astfel un nou record, plasându-se în primele poziţii din box officeul românesc.  Moro­meţii 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete (Horaţiu Mălăele), din satul din Câmpia Dunării, şi-l are în prim-plan pe mezinul Niculae (Iosif Paştina). Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el şi cea de-a doua soţie, Catrina (Dana Dogaru), tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Buzoienii interesaţi să participe la proiecţia filmului şi la întâlnirea cu Gheorghe Visu şi Toma Cuzin, pot lua bilete de pe Eventbook.ro sau de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

DISTRIBUIȚI
loading...