Deși cursurile de prim-ajutor nu sunt obligatorii, cu excepția unor categorii profesionale expuse riscurilor de accidentare, Crucea Roșie Română încurajează educarea populației în această direcție. Acesta este motivul pentru care, la această oră, există un protocol semnat cu Ministerul Educației prin care cadrele didactice care doresc să urmeze un astfel de curs să beneficieye de pregătire din partea Crucii Roșii. La Buzău, au existat cadre didactice interesate,  dar foarte puțini profesori cunosc această posibilitate.

Recent, Crucea Roșie Buzău a primit o solicitare din partea Școlii din Săpoca, prin care i se aducea la cunștință dorința cadrelor didactice a urma un curs d eprim-ajutor. Directorul Crucii Roșii Buzău, Floarea Bârzu, spune că sunt înscrise 22 de cadre didactice și pentru că întrunesc numărul unei clase, pregătirea se va efectua la sediul unității de învățământ, voluntarii Crucii Roșii urmând să se deplaseze acolo în funcție de programul profesorilor. Cursul durează o săptămână, timp de patru ore, iar la final cursanții primesc diplome recunoscute de Ministerul Educației și – de fapt, recunoscute în toată lumea, Crucea Roșie fiind o organizație internațională, și credite – din partea Ministerului Educației.

 

Mai mult decât aceste diplome care recunosc o pregătire minimă în privința acordării primului ajutor, cadrele didactice vor avea posibilitatea reală de a veni în sprijinul elevilor atunci când se accidentează sau intervin evenimente nedorite în taberele școlare până la sosirea Ambulanței. Crucea Roșie  este principala organizație care acordă cursuri de prim ajutor persoanelor fizice. Nimeni nu pleacă de la curs până nu procedează corect, pentru că  de corectitudinea gesturilor de prim-ajutor depinde viața unui om.

DISTRIBUIȚI
loading...