Au trecut nouă luni din acest an, iar Consiliul Judeţean a tras linie pentru a analiza obiectivele atinse în ceea ce priveşte infras­tructura rutieră, domeniu prioritar pentru administraţia judeţeană. Preşedintele Petre Emanoil Neagu a ales un mod inedit de a prezenta presei situaţia proiectelor şi lucrărilor de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere din judeţul Buzău, desfăşurate în 2018, de instituţia pe care o conduce. Mai exact el, a ales ca loc de întâlnire DJ 103R Breaza–Greceanca-Vintilean­ca, unde lucrările de asfaltare s-au finalizat.

În fiecare an, mai multe drumuri judeţene sunt asfaltate sau plombate, lucrările realizându-se fie din bugetul Consiliului Judeţean, fie prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală sau prin fonduri europene. ,,Suntem în satul Vintileanca, comuna Săhăteni, unde pe Drumul Judeţean 103 R au fost făcute lucrări de asfaltare. Ţin să menţionez că nu s-au mai făcut lucrări de asfaltare de acum 15-17 ani, când a fost pus primul asfalt. Într-adevăr, şi din cauza traficului care este în această zonă-, sunt foarte mulţi investitori în agricultură, care au utilaje grele şi circulând pe drum-, bineînţeles că acesta s-a deteriorat. Noi am reuşit să-l asfaltăm, dar ce este important este că în acest an putem spune că l-am încheiat, ca să spunem aşa, <într-un inel>. De ce? Pentru că acest drum care face legătura şi cu drumul care leagă E85 şi judeţul Prahova – în speţă până în oraşul Mizil, care traversează localităţile Glodea­nu şi Amaru – a fost reabilitat, iar la intersecţia cu drumul naţio­nal care leagă Buzăul de Ploieşti şi acest tronson a fost reabilitat. Deci, în această zonă, toate drumurile judeţene sunt reabilitate cu covor asfaltic”, a menţionat Petre Emanoil Neagu.

În zonă mai există un tronson de drum de ­apro­ximativ 3-4 kilometri care este balastat. Drumul a rămas în acest stadiu de balast, pentru că pe lucrările de întreţinere nu se poate pune asfalt, acolo unde nu a fost pus niciodată. Petre Emanoil Neagu a declarat că atât pe acest tronson, cât şi pe alte drumuri vor fi făcute investiţii importante. ,,Vom asfalta şi acea porţiune de drum printr-o lucrare de investiţie. Vom face şi o licitaţie, tot din fondurile proprii ale judeţului Buzău. Noi continuăm lucrările de asfaltare, cei care se ocupă de acest segment lucrează în zona Blăjani, în speţă în Zilişteanca şi în zona care leagă comuna Poşta Câlnău de comuna Blăjani. Acolo se fac tot lucrări de întreţinere covoare asfaltice. A fost o problemă şi acolo, pentru că era un drum betonat şi nu se poate pune asfalt decât în anumite condiţii, dar am găsit soluţia. Probabil că săptămâna viitoare, după ce se termină lucrările în acea zonă, se va merge în zona Râmnicului, pe drumurile judeţene de pe raza comunelor Ziduri, Valea Râmnicului şi probabil, dacă timpul ne va permite, şi în zona Puieşti. Am promisi­uni de la firma care se ocupă de asfaltări că începând de săptămâna viitoare, o să bage două echipe. Adică vor fi băgate două utilaje care pot pune asfalt, deci putem să lucrăm în două zone diferite şi atunci înseamnă că până la sfârşitul acestei luni, care sper să fie, din punct de vedere meteorologic, bună pentru a face aceste lucrări, cred că mai putem să punem aproximativ 15-20 de kilometri de asfalt”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean.

Un tronson care a fost reabilitat în totalitate, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, este drumul judeţean de la Pîrscov până la Cozieni. În cadrul aceluiaşi program vor fi continuate lucrările de asfaltare a tronsonului ce leagă comunele Cozieni şi Brăeşti. La acest moment, autorităţile sunt în faza de licitaţie, care se apropie de final.

O veste bună este faptul că se lucrează pe DJ 203K, tronson care se va realiza cu fonduri europene. Lucrările sunt în stadiu avansat pe drumul din zona comunei Buda, care leagă Buzăul de Vrancea. ,,S-a început cu lucrările din zona Vintilă Vodă–Beceni, pentru simplul fapt pentru că, la momentul în care s-au demarat lucrările, se lucra încă la Podul de la Mărăcineni şi exista practic un disconfort şi mai mare al conducătorilor auto din zonă. Suntem în fază avansată cu un alt drum care iniţial a fost din fonduri proprii, dar apoi l-am trecut pe fonduri europene. Mă refer la drumul din zona comunei Buda, care leagă practic judeţul Buzău de judeţul Vrancea. Acolo lucrările sunt avansate. Cu celelalte drumuri, Robeasca–Vadu Paşii şi Săruleşti-Bisoca, suntem în fază avansată cu licitaţiile şi, începând cu anul viitor, vor începe lucrările de modernizare la aceste drumuri”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. Felicitari pentru toate aceste realizari care fac viata mai usoara Buzoienilor.Mult succes in continuare Domnule Presedinte .Aveti tot respectul din partea noastra.Multumim .Gicu

Comments are closed.