Un medic primar O.R.L. de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, cadru militar activ cu gradul de colonel, originar din Buzău, a fost prins în flagrant de procurorii militari de la DNA în timp ce primea 500 de lei de la soţul unei paciente, potrivit DNA. Acum, medicul Radu Viorel Vrăcioiu este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile şi i s-a interzis să îşi mai desfăşoare activitatea în unitatea medicală.

,,În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unei paciente (soţia martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operaţiei, medicul i-a reproşat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii. 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel trebuie să respecte urmă­toarele obligaţii: 

 1. a) să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, ori de câte ori este chemat, 
 2. b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, 
 3. c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, 
 4. d) să nu părăsească te­ritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, 
 5. e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, 
 6. f) să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv cea de medic primar O.R.L., în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central <Dr. Carol Davila>. 

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, transmite DNA.

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 29 noiembrie.

Potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, Radu Viorel Vrăcioiu este din Buzău şi este absolvent al Colegiului Naţional “P.B. Hasdeu”.

11 COMENTARII

 1. Domnule Doctor Vracioiu, puteti ajuta fetita de la scoala nr.1. Financiar/ sanatate ….. Asteptam raspunsul domniei sale. Este asteptat , la Buzau….Sarbatori fericite domnul doctor.

 2. Mortii si ranitii tai de jeg ! te-as omora ! cum ma cand ai atat salariu pe luna ???? ce iti mai trebuie sa intinzi mana la ala care ti plateste tie un salariu astronomic si el ia o pensie de mizerie ??!!! RUSINE !!!

 3. poate ca un articol publicat pina acum despre cariera acestui om, despre pacientii salvati , despre munca dumnealui ar fi fost mult mai interesant si mai util .dar iata ca din nefericire ,senzationalul primeaza .

  • mama ta de mizerabil ce esti si tu!!! si ce daca a salvat atatea vieti??? nu asta era meseria lui? nu pt asta a depus juramantul medicilor??? cu gradul ala sigur are un salar cosmic! din cauza lor dar si din cauza celor ca tine, Ceausescu mai este printre noi si dupa 30 de ani. sa-ti fie rusine, mizerabilule, macar tie (ca lui sigur nu-i este)

  • gresiti ,distinse domn! libertatea de exprimare ne arata ca cel pe care il invocati Nu mai este printre noi .desigur , pe vremea lui ,pentru limbajul desavarsit pe care il aveti ,ati fi fost luat pe sus ,dus la securitate de unde dupa o seara ca-n povesti ati fi ajuns sa-l cunoasteti mai bine pe domnul doctor orl-ist,ortoped,neurolog si chirurg.
   ps:eticheta de mizerabil pe care mi-ati pus-o , ma onoreaza .

  • desi dl B, a dat curs nemultumirii sale printr-un limbaj mai dur, dvs dl fernando sunteti pe aceeasi treapta cu dl dr. Deplangeti nedreptatea facuta acestuia si va simtiti in largul dvs cand cineva va numeste mizerabil . Pt mine personal sunteti un „mizerabil” in gandire . Explicati dumneavoastra fetitei de la scoala nr. 1 (va rog cititi art. publicat tot in acest ziar, in cazul in care nu stiati de acest caz) ca salvarea sa vine de la oameni ca dl Doctor. Transmiteti dv. ca are posibilitatea de a fi tratata daca da mai mult, nu cat are. Din lene personala doriti confortul libertatii de opinie, in schimb marea majoritate se loveste de situatii de acest gen care ar fi fost putin probabila in perioada Ceausista. Nu este de ajuns ca suntem umiliti asa, dvs domnul meu incurajati IPOCRIZIA. Succes pe mai departe. P.S. in perioada comunista daca Dr. lua spaga era luat pe sus, dus la securitate si dupa o seara ca-n povesti ar fi ajuns la ceilalti colegi ai sai , concluzia era ca nu dadeai spaga (ATENTIE a nu se confunda gestul de multumire -pachet de tigari cu spaga)

 4. La Spitalul Militar Central, spaga este ceva obișnuit. Comandantul, o femeie, este depășită. Subordonații, șefii de secții, sunt dornici de spaga, mai mult decât dorința de a face bine pacienților. Au transmis asta și subordonaților. Trebuie luate masuri urgente. Nu pentru asta am luptat în 1989,când mulți dintre ei erau elevi. Își bat joc de meserie.

 5. Oricât de mare ar fi salariul unor astfel de jigodii, mereu vor lua spaga sau atentii. Vor motiva ca au fost dati ca si atentie de pacienti. Dar de ce mm nu refuzi jigodie, cand tu ai 30.000 lei pe luna salariu?

 6. Sunt intrutotul impotriva „ciubucului” dar asta chiar este un medic prost. Majoritatea dintre ei, cei care opereaza, au metode subtile de a te obliga sa-i „manjesti”. Nu exist un om bolnav sa nu dea tributul, ala cat este, ptr. ca fiecare interventie are un pret si pacientii il afla. Multi medici sunt atat de experimentati , incat sunt siguri ca darul li se acorda chiar si dupa operatie. Astea ultimii sunt cei mai doxati. Urmeaza cei care asteapta intai darul si ultimii care nu au rabdare si sunt calici, cerand suma respectiva obligatoriu inainte. Medicii invata din facultate, din rezidentiat cum se procedeaza. Ei devin pana la urma inumani, ei se cred zei, uita de juramant si oricat ar avea salariul, nu se satura. Ei sunt incurajati de sistem si parca nu le este la indemana cand cineva fara carte multa este pe acolo in fruntea tarii si au averi uriase. Treaba este ca medicii nu se multumesc cu o atentie usoara, din omenie, de multumire, o sticla cu bautura buna, un buchet de flori, etc. ci vrea milioane. Eu , dar si sotia, parintii, alte rude, am tot avut nesansa sa tot trecem prin spitale si am contribuit la bunastarea medicilor cu sute de milioane bani vechi. Cand ajungi in spital, ca sunt eu, altul, prima intrebare catre vecinii de pat este ” CAT”.

Comments are closed.