190 de şoferi au primit, în week-end, sancţiuni de la poliţiştii buzoieni pentru că au rulat cu viteză peste limita legală, 31 dintre ei rămânând şi fără permisul de conducere care le-a fost suspendat.

Mai mult, pentru opt dintre şoferi au fost întocmite şi dosare penale pentru că oamenii legii au efectuat şi peste 300 de testări cu aparatele etilotest, iar în 11 situaţii a fost indicat consumul de alcool. Opt dintre şoferii depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice au predat permisele pentru că au avut concentraţii alcoolice de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în celelalte trei situaţii s-au întocmit dosare penale.

Unul dintre şoferii aflaţi sub influenţe bahice a produs chiar şi un eveniment rutier. De altfel, acesta a prezentat şi cea mai mare valoare a concentraţiei alcoolice. Este vorba despre  un tânăr de 25 de ani, din comuna Pietroasele, care în timp ce conducea un autoturism pe DN2-E85 (Pasarela Nehoiu). El a provocat un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, incident produs pe fondul neatenţiei la schimbarea benzii de circulaţie. La testarea alcoolscopică, a avut 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte cinci dosare penale au fost întocmite de poliţişti pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În activităţile de combatere a indisciplinei în trafic pe care le-au desfăşurat în ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 483 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea au fost aplicate conducătorilor auto ale căror autovehicule au fost înregistrate rulând cu viteze peste limitele legale atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor. 19 dintre aceştia au predat permisul pentru o perioadă de 90 de zile.

Tot în ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au mai ridicat în vederea suspendării, permisele a patru conducători auto care nu s-au conformat regulilor privind prioritatea şi depăşirea.

DISTRIBUIȚI
loading...