În ultima săptămână, în județul Buzău au fost înre­gistrate 16 cazuri noi de rujeolă. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 31 mai este de 17.024, din care 64 de decese.

Potrivit informațiilor transmise de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în perioada 27-31 mai au fost raportate 136 de cazuri nou confirmate în 11 județe. Locul al III-lea, într-un clasament realizat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, este ocupat de județul Buzău. La nivel național, situația se prezintă astfel: numărul de cazuri confirmate de rujeolă raportate în perioada menționată: pe locul I se află județul Sălaj cu 51 de noi cazuri, urmat îndeaproape de județul Mehedinți, cu 34 de cazuri, și județul Buzău, cu 16 cazuri. Alte județe afectate de rujeolă în perioada menționată sunt Constanța, Teleorman, Ialomița, Galați, Mureș, Dolj, Satu Mare, Timiș și municipiul București.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni.

DISTRIBUIȚI
loading...