Cultură

10 motive pentru care copilul să opteze pentru cursuri de teatru

Există numeroase beneficii pentru care un copil ar trebui să urmeze cursuri de teatru și acest articol le enumeră pe cele mai importante dintre ele.

Cursuri de teatru pentru copii – socializarea

Atunci când micuțul urmează cursuri de teatru pentru copii, interacționeaza cu alții care au personalități diferite, având astfel ocazia să își îmbunătățească foarte bine abilitățile de comunicare sau să lege prietenii noi.

 Îmbogățirea vocabularului

Cu ajutorul rolurilor pe care cel mic trebuie să le interpreteze, el va învăța mai multe cuvinte, atât neologisme, cât și regionalisme sau chiar arhaisme, în funcție de piesa pe care o interpretează. Astfel, copilul își va îmbunătăți vocabularul foarte mult.

Expresivitatea corporală

În momentul în care un copil face cursuri de actorie, învață foarte bine cum trebuie să își controleze gesturile și miscarile. Tot la aceste cursuri, el va deprinde semnificațiile tuturor gesturilor și va putea să le exerseze. Energia copilului va fi astfel consumată într-un mod constructiv.

Expresivitatea verbală

Actorii cunosc cât de importantă este intonația, viteza și tonul cu care sunt spuse cuvintele. Copilul va învăța despre aceste lucruri și va avea ocazia să își dezvolte capacitatea de a se exprima conform situației în care se află. Prin urmare, copilul învață să transmita mesajele corect, dar și să interpreteze foarte bine tot ce spun ceilalți.

Abilitatea de a comunica în public

Interpretarea unui rol în fața publicului poate ajuta copiii să își dezvolte o serie de  abilități și să țină prezentări sau chiar discursuri în fața întregii școli. Se va vedea un efect pozitiv atât la școală, cât și ulterior, în viața profesională.

 Cultura generală

Atunci când copilul intră în contact cu piesele de teatru pe care trebuie să le interpreteze, cu diverse roluri, el va învăța mai multe lucruri despre autorii acestor piese, dar și despre contextul social sau contextul istoric la care se referă piesa respectivă. Își va îmbunătăți astfel nivelul de cultură generală. Teatrul poate să stimuleze interesul copiilor pentru lectură, oferindu-le acestora o nouă perspectivă asupra limbii și literaturii.

Încrederea în propria persoană

Încrederea în propria persoană este o consecință ce se va vedea pe termen lung și face referire la stimularea eficientă a încrederii în propria persoană. O interpretare foarte reușită pe scenă, cu aplauzele publicului și cu întregul efort de depășire a tracului, sunt elementele care generează o foarte bună încredere a copilului în forțele proprii.

Abilități mai bune de învățare

Copilul va putea să își exerseze memoria, gândirea și atenția în momentul în care învață să interpreteze un rol. Chiar dacă nu pare a implica un efort considerabil, interpretarea rolurilor presupune toate procesele acestea și le îmbunătățește.

Autocunoașterea

Atunci când copilul joacă un rol, el se descoperă pe sine. Va ști exact ce gesturi face și ce trebuie să ajusteze, cum să se comporte în anumite situații, cum să fie expresiv și cum să se miște.

Autocontrol

Pentru a rezista tracului de scenă, copilul are nevoie de autocontrol și siguranță de sine, însușiri pe care le poate dobândi frecventând cursuri teatrale.

 

 

 

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker