Cancerul este o boală greu de învins, dar care poate fi prevenită. Trebuie doar să ai un stil de viață sănătos, cu o alimentație completă și cât mai naturală. Iată câteva alimente, recomandate de perfecte.ro, care nu trebuie să-ți lipsească niciodată din bucătărie.

1. Vinul. Consumat în cantități moderate, vinul roșu, în special, păstrează niște proprietăți de la strugurii din care este făcut și este foarte să­nătos. Din ce în ce mai mulți medici recomandă un pahar de vin pe zi pentru a preveni cancerul și pentru o mai bună circulație a sângelui.

 2. Legumele din familia cruciferelor. Este vorba de legume ca: varza, broccoli, conopida. Au foarte multe proprietăți care previn apariția cancerului și un elementul-minune, și anume seleniu.

 3. Ceaiul verde. Începe ziua prin a bea o ceașcă de ceai verde, cald sau rece.

 4. Vitamina D. Nu este chiar un aliment, însă este un ingredient care ajută și el la împiedicarea apariției cancerului. Mai multe studii au arătat că previne în special cancerul de colon și cel mamar. Vita­mina D o găsim în ouă, ciuperci, pește (somn, somon, sardine sau macrou).

 5. Acidul folic sau vitamina B9 este parte din complexul de vitamine B, care conțin și ele proprietăți împotriva cancerului. Oamenii care au o alimentație ce nu conține măcar puțin acid folic au șanse mai mari de apariție a cancerului. Legumele cu frunze verzi ca sparanghelul, fasolea, mazărea și lintea sunt bogate în acid folic.

 6. Legumele care au culoarea verde închis. Se suprapun cu cele din familia cru­ciferelor și includ spanacul și sfecla. Acestea conțin beta-caroten, luteină și zeaxantină și sunt bogate în acid folic.

 7. Ghimbirul și curcuma. Dacă ghimbirul are propri­etății anti-inflamatorii foarte puternice, curcuma poate să ucidă celulele canceroase foar­te repede. Dau aromă mân­că­rurilor și aduc beneficii pentru sănătate.

 8. Fasolea și lintea. Proprietățile lor sunt asociate cu riscul scăzut de cancer la colon.

 9. Ciocolata. Chiar dacă cele mai multe studii arată că ciocolata nu are un efect tocmai bun asupra organismului nostru, se pare că ea conține catechine, substanțe antioxidante ce oferă protecție împotriva bolilor de inimă și a cancerului.

 10. Fructele de pădure. Conțin antioxidanți și acid elagic care împiedică tumorile să crească.

 Încearcă să amesteci toate aceste alimente despre care am vorbit mai sus într-un cocktail cu iaurt degresat sau tofu. Vei obține ceva extraordinar de gustos și, pe deasupra, sănătos.

DISTRIBUIȚI
loading...